Група „Сигнал“ - с позитивност към Америка! (Видео)

Начална страница | Личности | Група „Сигнал“ - с позитивност към Америка! (Видео)
image

Интервю с легендарната рок-група преди турнето им - САЩ 2013 "100 % Рок"

Няма човек който да не е чувал за тях. Емблематични и легендарни „Сигнал“ промениха българската музика още преди тридесет и пет години. Тази година дори имат юбилей!

Песни като „Да те жадувам“, остават в историята и се категоризират като златни и вечни хитове, които ще се слушат още дълго занапред, или с други думи Evergreen music. Повода по който се срещнахме с тях е предстоящото им турне в Америка, което започва от 12-ти октомври.

За жалост вокала на групата Данчо Караджов беше възпрепятстван и не успя да присъства, за което се извини както на нас, така и на нашите читатели. Въпреки липсата на гласовития певец обаче, останалите трима музиканти от бандата - Владимир, Александър и Георги, бяха позитивни и искрени, като споделиха повече информация около концертите си в Америка и България, дори разкриха няколко изненади...

BG7 TV - 1ви концерт на "СИГНАЛ" на 12-ти октомври-ЕНИГМА, Чикаго:

Снимки от концерта на "СИГНАЛ" в ЕНИГМА, Чикаго

Стелиян Стоименов: Предстои ви турне в САЩ, разкажете ни малко повече за него. Кои градове ще посетите и кога? Както и кой е организатора?

Владимир Захариев: Това е едно дългоочаквано турне за нас! Градовете в които ще бъдем са Чикаго, Ню Йорк, Тампа, Хюстън, Финикс, Лас Вегас, както и Лос Анджелис. В момента уговаряме още две дати за Детройт и Бостън, но за сега изчакваме организатора. 

Като направих връзка с организатора, нека да кажа и кой всъщност е той - Фондация „Експертни инициативи“, представлявана от Петя Романова, помощ получаваме от вестник „България СЕГА“, за българите в Чикаго. Много сме благодарни!

Местата където могат да се купят билети за участията ни, както и да се получи информация са магазини „Малинчо“ в Чикаго, също и в „Родина“ и в сайта на Фондация „Експертни инициативи“. На тези места може да се получи всякаква конкретна информация, която интересува хората.

С.С.: Вие сте група с 35 годишна история и сте имали изключително много участия и турнета. Това първо турне ли ви е за Америка?

В.З.: Не, това ще ни бъде третото поред на американска земя. Тази година се надяваме да се срещнем с повече наши сънародници и да ги зарадваме. 

Александър Мариновски: Миналия път бяхме на благотворителни инициативи в САЩ. Един вид на приятелска основа и това е разликата със сегашното.

В.З.: Основното е, че сме с работни визи P1, които са международно признати изпълнители и е важно да се знае, че сме с тях - издадени от Американското консулство тук в България. Имаме съдействието и на генералния български консул в Чикаго, за което му благодарим.

BG7 TV представя 2-рия концерт на "СИГНАЛ" в Чикаго - 13ти октомври 2013:

 

С.С.: Мислите ли да изненадате почитателите си в страната зад океана с нещо ново, било то аранжимент или каквото и да е друго?

А.М.: Колкото и да се стараем, не можем да го направим на сто процента същото както миналия път. Хора сме и се променяме с годините, а с тази и физиологична промяна настъпва и онази като музиканти. Така че при всички положения предлагаме, макар и един и същ репертоар, но поднесен по абсолютно различен начин всеки път. Има и други фактори за тази промяна, като емоциите или хората, защото това е един непрекъснат диалог между двете страни - артист и публика. Няма как нещата да стоят по друг начин при живото изпълнение.

В.З.: Ще има със сигурност две нови песни, които скоро ги пуснахме в репертоара и ще могат да се чуят от хората.

Георги Янакиев: Самия факт, че „Сигнал“ са били преди десет години в Щатите е много определящ също. Тази разлика от десетилетие ще допринесе.

BG7 TV PRESENTS 
SIGNAL USA 2013 TOUR-100 % ROCK
(Complete tour info in the video description):

С.С. : Вие изглеждате по-силни и сплотени от всякога! Каква е формулата която ви поддържа и крепи толкова време?

Г.Я.: Пол Маккартни е казал, че за да съществува една група и да има успех трябва да има три неща: приятелство, музиката и идеите за нея и пари! Мисля че, при нас нещата са дори повече от тези три. За мен основата е приятелството и желанието за творческия процес, работа и създаване на музиката.

"Сигнал" стоплиха сърцата на българите в Чикаго (Видео)

С.С.: Тази година имате юбилей, 35 години на сцена, по този повод имате и концерт. Ще ни кажете ли малко информация и за него? Сигурен съм, че има много хора които биха искали да ви видят и на родната сцена.

В.З.: Подготовката и организацията на този концерт започнаха още в началото на годината, ако не и от миналата година. Нещата с организацията на такъв концерт са много сложни. Първо се иска основата, или ресурса - спонсор и генерален спонсор. Рекламата която трябва да се направи е скъпа. 

От друга страна стоят отговорността, притеснението дали ще се справим, все пак Арена Амеец е огромна зала за размерите на България. Голямо предизвикателство си е!

Имаме организатор и цяла система която се движи. За сега имаме добри очаквания и се подготвяме за събитието на 27-ми ноември. 

Също така имаме и много интересна инициатива, изненада за нашите почитатели, а тя е, че групата се събира в най-първоначалния си вид, което е неочаквано за хората.

Интервю на BG7 TV с рок-група "СИГНАЛ" преди турнето им "САЩ 2013":
(Подробна информация за турнето има в описанието на видеото)

 

С.С.: Вашия последен албум е от 2005-та година „Черно белия албум“. Могат ли скоро вашите почитатели да очакват нов албум или песни?

В.З.: След този албум имаме и друг акустичен, който е записан в Националното радио. Той е концертен албум, но за съжаление не се продаваше по магазините и беше разпространен само от Националното радио. 

Г.Я.:  В самостоятелния албум на Данчо Караджов, който излезе миналата година, вземаме участие и ние. Така че, може да се каже, че е и наполовина на „Сигнал“, петдесет на петдесет.

Екип на BG7 TV посрещна българската рок група
"Сигнал" на летище O'Hare - Чикаго:

Снимки от 2-рия концерт на "СИГНАЛ" в Чикаго

С.С.: Когато основавахте групата, предполагахте ли, че ще се превърнете в легенда в българската музика?

В.З.: Не. Никой не може да мисли подобно нещо когато стартира. Когато се роди едно бебе, първо се мисли как ще се научи да се изправя, след това да върви... Други неща ги интересуват хората когато прохождат. Ние бяхме добри приятели които искаха да правят добра музика, да запълнят една ниша в българския музикален пазар, което и направихме още с първия си албум. Но, наистина никога не сме мислили, че ще станем звезди или легенди.

Спомен от 1984 година...

 

С.С.: Сега имате възможността да кажете нещо или да поздравите нашите читатели, които най-вероятно ще дойдат на концертите ви в Америка. 

Г.Я.: Аз искам да поздравя майка си и сестра си, които са в Лос Анджелис и да им кажа, че скоро ще се видим. На българите в Щатите искам да пожелая на първо място да са здрави и да дойдат на концертите ни, мисля че ще е приятно изживяване както за тях, така и за нас. 

В.З.: И аз искам да пожелая на всички да са живи и здрави! Да дойдат да се забавляваме заедно, да се радваме и пеем. Да изпеем всички песни, след което да изпием по една напитка! 


Стелиян Стоименов
в. "България СЕГА" 

 SIGNAL USA 2013 TOUR INFO:

CHICAGO:
12.10.2013г.  –  Enigma The Lounge, at 8pm., Tickets at the door: $40 
13.10.2013г. – Concert for adults & kids in Auditorium
Northeastern Illinois University at 7pm
3701 W. Bryn Mawr
Chicago, IL 60659, Free Parking
Price:  $35 - $45 
Tickets in “MALINCHO” Deli euro market or online at www.expertinitiativesfoundation.com
For contact: 312 273 8640 - Petya Romanova
 
NEW YORK:
18.10.2013г. – New York  - DEJA VU - Tickets $35 at  Deja Vu Bar at 3322 28 ave. Astoria, NY
or online at http://dejavu.ticketleap.com/signal
 
TAMPA:
19.10.2013г. – Tampa
 At 9pm at 15250 58th St N, Clearwater, FL
Tickets: $ 40 - $45, sales” at Dima’s shop 
For reservation :727-480-6367 /  727-492-6199
 
HOUSTON:
20.10.2013 – Houston
Bulgarian Cultural  Center "Bulgarian Rose"  
At 7:30pm
In  TBH Center        333 S. Jensen Dr. Houston, TX 77003        (FREE PARKING)
Tickets: Adults $50 , Kids (under 14) $20
For contacts: bccbulgarianrose@houstonbg.com Iva 832-659-8452
 
LAS VEGAS:
23.10. 2013г. – LasVegas 
BG Bistro 
at 10 pm 
Ticket price $35 at the door
6160 W Tropicana Ave E-8
Las Vegas, NV  89103
 
PHOENIX:
26.10.2013г. – Phoenix
at The Blooze Bar at 6pm. 
Address is 12014 N. 32nd. Street, Phoenix, AZ, 85028 (SW Corner of Cactus and 32nd. Street ).
Tickets are $30 at the door.
 
LOS ANGELES:
27.10. 2013г. – Los Angeles – At 8pm 
Veterans Memorial Complex- Auditorium
4117 Overland ave. Culver City, Ca 90230
Tickets:$35
For contacts: Slaveia - 310 689 8688

DETROIT
October 15th, 2013 at 7:30 PM
Warren Woods Tower High School, Auditorium
27900 Bunert, Warren, Michigan, 48088
Tickets at the door $30
for information:
Eleonora Barbov:
Tel. 586.744.5401 e-mail: eleonorak2002@yahoo.com
Veleslav Natchev:
Tel. 586.219.8710 e-mail: info@bulgariansindetroit.com
Special effects - DJ EMMO

Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

dilyana на 11 Октомври, 2013 02:09:20
avatar
koga shte se razbere dali Signal shte idvat v Boston? i ot kade moje da se kupqt bileti za koncerta ?
Съгласен Несъгласен
0
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7