Българин от Чикаго печели висока награда на Асоциацията на Чикагските Брокери по недвижими имоти (Видео)

Начална страница | Личности | Българин от Чикаго печели висока награда на Асоциацията на Чикагските Брокери по недвижими имоти (Видео)
image

Русен Русев - два пъти наш юнак в Чикаго

Както се знае от Шекспир -  "Светът е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време  всеки от нас играе различни роли...".  

Защо ли това ми дойде в главата на блестящия за 2013-та година мартенски награден фест  "2012 CAR SALES AWARDS IN CHICAGO"

 

 Става дума за мястото, където се връчиха  тези награди - прочутият чикагски мултикултурен център  "HOUSE OF BLUES" и "актьорите", по гениалната шекспирова дефиниция, които ги получиха - риалестейти, чиито продажби през миналата година са били над милион долара. 

 "HOUSE OF BLUES"  в Чикаго вдига глава през 1996 година и веднага се превръща в уникална форма за просперитета на артистична Америка, на джаз, блус, на всичко! Огромно е значението за хората на изкуството  в САЩ - били ли са на сцената на  "HOUSE OF BLUES" или не... Това е най-голямото и почти сакрално място за живата музика в САЩ, център с огромна културна значимост  и в интернационален план.

 

Раздавайки своите годишни награди на такова високо място Чикагската Асоциация на Риалторите  /CAR/, изтъква превъзходно своята мощ и значимостта за обществото на онзи труд и умение, които нейните членове проявяват в своята дейност.  Вечерта на лауреатите събра най-добрите и изтъкнати нейни членове, постигнали изключителни достижения в своята дейност на пазара на недвижимите имоти в Chicagoland. 

Първите награди са били за 2004 година. Сега беше за девети път. През март 2012 присъствах лично на тази сиайна нощна заря в огромня театър. Беше ми неловко сред гужвата  милионери, които  и мен поздравяваха по погрешка с традиционната си усмивка и ме питаха колко къщи съм продал, а аз и даже не съм купил нито една...  Единственото ми спасение беше присъствието  на екипа на вестник "България Сега" и на наградения българин, чието име се изписваше на огромния екран по движещата се златна лента с носителите на награди. Беше Русен Русев.

 

Тази година имах удоволствието да наблюдавам церемонията на екрана във  филма на нашата чикагска телевизия  BG7TV...  Тоже прекрасно, липсваше само банкета, но загубата не е голяма, защото американците все още не сервират никаква ракия.  Най-голямото удоволствие ми беше да видя отново в центъра на събитието  нашия сънародник Русен Русев.

Русен Русев даде интервю за BG7TV минути след награждаването:

Русен Русев е вече два пъти наш юнак в Чикаго. 

Все още няма, или поне аз не познавам, друг наш сънародник, който в пряка конкуренция с такива лъвове и лъвици, като потомствените американски специалисти в различните бизнеси на икономиката,  да се е класирал в челото и да е получил  една след друга - две годишни статуетки, сходни с тези на "Оскарите". 

Връщайки се към Шекспир отдавам събитието на факта, че Русен е играл в живота си преди Америка и една друга роля, която го е извисила над  познатото и общото и го е подготвила за много.  Познавам го в ролята на боен пилот, на въздушен ас, "Пилот № 1 на България", комуто президентът Петър Стоянов връчи специалния приз на българските ВВС, когото те все още не само съществуваха, но имаха и супер-изтребители. 

Много пъти съм го питал, с уважение, като човек който леко му завижда, който не само, че самолет не е карал, но и на кон не се е качвал, какъв е светът, погледнат от 12 000 метра високо, при хиляди километри скорост  на час, и съм забелязал, че много от законите на висшия пилотаж прекрасно си съжителствуват със законите на успешния и почтен бизнес.

 

Казвал ми е, че и при недвижимите имоти, както и при свръхзвуковите самолети, трябва да имаш ясна цел. Освен това, както "усещаш" вибриращото туловище на самолета от носа до опашката при полета - така трябва да познаваш и цифрите и запетайките из законите и договорите, които сключваш.

За времето на кризата, през което някои хора се пропиват, други се палят, трети кротко се предават, той твърди, че пилотът, чиито излитания са еднакви по брой на кацанията,  при "криза", по-точно при авария във въздуха, вместо да падне духом, мобилизира страхотно всичките си умствени, морални и физически сили, страхът и неувереността му изчезват и той действа с толкова повече свърхсили, колкото трябва, за да долети до успеха. Успех  равен на човешки живот...

Може би и затова в тези кризисни за икономиката години Русев успя да се мобилизира, работи двойно, тройно и още повече, за да се нареди сред най-добрите риалестейти в такъв мегаполис като Чикаго!

 

В своето интервю пред  екипа на BG7TV Русен Русев казва на края своята оптимистична прогноза, че макар българите да не сме голяма нация - ние сме достойни за уважение в Америка. Нашите успехи в тази страна ни приобщават все по-силно към мултинационалната мощна Америка и това е добър показател, но никога не трябва да забравяме, че сме българи и винаги да работим за България. За своята награда той каза, че тя е и за България и за българските му колеги, с който е работил заедно и успешно, и които в бъдеще,  заедно, могат  да имат още по-добри успехи.

Климент Величков
в. "България Сега"
Чикаго 

 

Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7