Д-р Пламен Дочев и семейството му

Начална страница | Личности | Д-р Пламен Дочев и семейството му

От години вече д-р Пламен Дочев е сред най-добре познатите наши сънародници в Чикаго.  И не само това - той е и един от хората, които срещаме  и поздравяваме с добра усмивка и особено удоволствие. Това е човекът, който дава живот. Той е първият, който среща най-младите юнаци, най-силните надежди на човечеството за по-добро бъдеще на планетата.

Вижте тук ток-шоуто на BG7TV с д-р Пламен Дочев:


Доктор акушер-гинекологът Пламен Дочев от доста време  вече има по над 200 раждания годишно. За 24 години лекарска практика до сега - около 3 700. Държал е в ръцете си младници колкото за едно малко спретнато градче в Америка!

Наскоро празнува своя петдесети рожден ден. Завършва първия випуск на Висшия медицински институт в Стара Загора през 1988 г  с пълно отличие. Получава един от петте /по един за всеки от висшите медицински институти в България/ златни хипократови медали. Постъпва и работи десет години в Акушеро-гинекологичното отделение на Габровската болница.
През 1991 г. става лауреат на конкурса "Млад медик" и печели 6-месечна Британска стипендия - специализация в Глазгоу.

През 1998 година пристига със зелена карта в САЩ. Следват познатите нови изпити и специализации. Една година в Корнуелския институт и три години в Ню Йорк.
От 2005 г. е в Чикаго. Работи със свой партньор частна практика. Кабинетът им е  в Елк Гроув Вилидж и там работят още четирима лекари специалисти. Асоцирани са  към авторитетна американска болница. Двамата лекари-съдружници имат в своето родилно отделение най-съвременното медицинско оборудване и общо тук се раждат около 500 деца годишно. По бебе и половина на ден, смятано и в празниците, защото нашите малки нови съграждани при идването си нямат календар и не се съобразяват с етикецията...
Около 90 процента  от младите майки, които прекарват едни от най-драматичните, но и радостни дни в живота си в добре познатия кабинет на д-р  Пламен Дочев са от Източна Европа. Половината от тях - полякини. Следват българки, рускини, украинки и пр.
И накрая, с усмивка, кабинетът на д-р Пламен Дочев е едно от най-добрите и демократични места без граници на планетата. През него младите хора влизат в Америка без визи или зелени карти, без митническа проверка, голи и щастливи с мощен глас и най-доброто посрещане, което човек може да получи в Новия Свят!
Съпругата на д-р Дочев, Виктория, е доктор- анестезиолог в Кук Каунти Хоспитал - една от най-известните болници на Чикаго.
Голямата дъщеря, Николина,  е вече четвърта година студент по медицина в изключително престижния британски университет в Нотингам, който е трети в световната ранглиста след Оксфорд и Кеймбридж. Нотингамският университет притежава най-голямата болница в света, в която могат да практикуват тамошните студенти. През миналата година, в трети курс, беше трета по успех сред своите триста колеги...
Весела е името на по-малката  дъщеря, която  ще започне тази есен своето висше образование в Германия. Завършила е Априловската гимназия в Габрово.

Климент Величков
В.”България СЕГА”
www.Bulgariasega.com


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (1 направен):

Iliya Tuhchiev на 09 Януари, 2014 07:13:42
avatar
За много години! Да си жив и здрав ! Прочетох на един дъх материала във в-к Труд. Великолепен портрет на един супер готин мъж и изключителен лекар. I wish You The Best in life.
Always stay happy, healthy and wealthy !!!
Съгласен Несъгласен
1
общо: 1 | показване: 1 - 1

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7