Ползи от Ежедневните Разходки

Начална страница | Интересно | Здраве | Ползи от Ежедневните Разходки
image

    В последствие на промените в ежедневието ни напоследък, мнозина от нас са принудени да променят вида на физическите упражненията, които обикновено практикуват. Редовното спортуване не е лесно постижим вид дисциплина и никой не иска да я загуби. Но движението ни посредством разхождане е осъществимо и като се има предвид, че е пролет, то се превръща в практична опция.
    Налице са неоспорими епидемиологични доказателства за намаляване на риска от коронарната артериална болест при хората, които редовно отделят по 30 минути за упражнения с умерена интензивност 4 до 5 пъти седмично. Мнозина клинични проучвания подкрепят тази констатация. Но за да има резултати, необходимо е разходките да са с бърз ход. Други вероятни облаги от подобна практика са:
    ▪    Регулиране (снижаване) на кръвното налягане, намалено образуване на кръвни съсиреци
    ▪    30% по-нисък риск от удър
    ▪    Повишена (подобрена) чувствителност на тялото към инсулин и регулиране на кръвната захар
    ▪    Намаляване на риска от рак на гърдата, дебелото черво, бъбреците, белите дробове, простата, матката и пикочния мехур
    ▪    По-дълъг период на живот и по-малка степен на умора при хора, които са в процес на лечение от рак
    ▪    Подобрено състояние на сън, по-добра съпротива сръщу негативните ефекти в следствие на стрес
    ▪    Намален риск за състояние на безпокойство и депресия
    ▪    По-добро функциониране на паметта и когнитивна способност
    ▪    По-голяма плътност на костите, което води до намален риск от фрактури

    Ако страдате от хронични заболявания от типа на диабет, сърдечно заболяване или астма се консултирайте с личния си лекар преди да предприемете определени физически упражнения. Ако по време на разходка изпитвате болки в гръдната област или прасеца на краката, които престават при почивка, веднага се свържете с вашия лекар. Ако не сте спортували наскоро, започнете с 10-минутна разходка, като увеличавате времето с 5 минути всеки ден. За оптимален резултат, опитайте се да вървите с бързо темпо 5 минути, след което вървете бавно в продължение на 2 минути, пак с бързо темпо за 2 минути, и отново бавно за 2 минути. Повторете този цикъл отначало.
   
    За да извлечете ползите от ежедневните разходки е от съществено значение да ги правите редовно. Подобно на разходките, християните трябва да четат или слушат Божието Слово редовно, за да се възползват максимално от него. От Деянията на Апостолите 2:46 разбираме, че вярващите продължиха да се събират всеки ден.  Не пропускайте благословенията в следствие на редовното изучаване на библията, молитвата и хвалението. За повече информация, отностно божийте дарове и благословения за вярващите, посетете нашата страница: www.helpinghandsbulgaria.netОценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7