Алергични Симптоми и Лечение

Начална страница | Интересно | Здраве | Алергични Симптоми и Лечение
image


    Алергичният ринит, възпаление на назалните пътища поради алергии, може да причини временно запушване на носа, хрема, сърбеж в очите, кихане, дразнене в гърлото и задна хрема (постназална секреция). Той може също да причини кашлица, умора и раздразнителност. Последните два симптома са най-вече в следствие на безсъние, причинено от нетретирани алергии. Астмата и повишеният брой на синузните инфекции са други вероятни последствия от пренебрегването на контрола върху околната среда и лекарствата за алергии.
         Сезонните алергии обикновено се влошават при увеличаването на полените (прашеца от цветята и дърветата), които започват да се запространяват през пролетта и намаляват към средата на есента. Целогодишните алергии са свързани с типичното запушване на носа и хрема през цялата година, защото са причинини от пърхота на домашните любимци, плесени и микрокърлежи в домашния прах, а не полени. Не всички случаи на запушен нос и кашлица (ринорея) са в следствие на алергии. С напредване на възрастта, честотата на алергични реакции намалява.
    Отстраняването на алергените, към които всеки човек реагира е също от голямо значение. За целта следвайте посочените по-долу стъпки:
    ▪    Информирайте се за поленовата концентрация и когато тя е завишена, не излизайте навън от пет до десет часа сутринта.
    ▪    Ако сте били навън продължително време, вземете душ преди сън.
    ▪    За да премахнете наличието на алергени и облекчите запушения нос, използвайте ежедневно спрей за нос с физиологичен разтвор, и особенно след като сте били навън
    ▪    Не отваряйте прозорците. За да избегнете полените използвайте климатик.
    ▪    Чистете редовно с прахосмукачка (избягвайте прахосмукачките бъз торба).
    ▪    Ако имате поляна, косете я редовно (използвайте маска и слънчеви очила по време на косенето).
    Назалните стероиди са предпочитан метод на лечение при постоянни алергични симптоми. За максимален ефект може да отнеме до две седмици. Насочете върха на впръскващия накрайник настрана от носната преграда (тъкънта между ноздрите). Антихистамините са по-добър избор при периодични симптоми и може да се прилагат само при нужда, включително когато се очаква алергично излагане. Тяхното действие започва след час време. Антихистамините не помагат при запушване на носа. 10% от хората, които вземат антихистамина Цетиризин са склонни към значителна сънливост и трябва да избягват шофиране и дейностите, които изискват пълно внимание.
    Мнозина страдат от алергични симптоми, защото не избягват нещата, към които са алергични. Има много християни, които страдат излишно, поради това, че не отбягват хората, които са враждебни към тях или тези, които ги насърчават да вършат нередни неща. Апостол Павел пише до Тимотей във второто си послание да страни от такива хора. (Второ Послание до Тимотей 3:1-5) В наша полза ще е, ако следваме този съвет. За повече информация, отностно нещата, които да отбягваме или да търсим, посетете нашата страница:  www.helpinghandsbulgaria.net


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7