Пилето – запазете го здравословно

Начална страница | Интересно | Здраве | Пилето – запазете го здравословно
image

Пилето е чудесен източник на белтъчини както и на няколко  витамини B и минерали. Ако се премахне кожата, то е бедно на наситени мазнини. Тъмното месо на пилето е по-богато на наситени мазнини от бялото месо, но то има също така повече хранителни вещества .
Има потенциални здравни проблеми свързани с пилето, но ако ги избягвате, може да  го направите  чудесна част от вашата диета. Първият възможен проблем с пилето е употребата на антибиотици в храната им. Тази практика е започнала, защото е помагала да се предотвратят инфекции, които са унищожавали наличните птици. Но рутинната употреба на антибиотици за профилактика е способствала за създаване на резистентност към антибиотиците. Така мутиралите бактерии, които могат да преживеят един антибиотик, се увеличават по брой. В случая с животни използвани за месо, тези бактерии се предават с месото и могат да причинят инфекция, която не реагира на този антибиотик. Тези мутирали бактерии могат лесно да се разпространят към други.
В Холандия, употребата на антибиотици при животните беше намалена и антибиотичната резистентност намаля. Не всички фермери, които отглеждат пилета, използват антибиотици. На опаковката трябва да е отразено дали са използвани антибиотици. Тази практика започва да се среща по-често.
Друг въпрос със сигурността при пилетата е миенето им.  Пилето НЕ ТРЯБВА да се мие преди готвене. Когато се измие, бактериите по него се разпространяват по много повърхности. Всички бактерии се унищожават по време на готвенето. Важно е да измивате ръцете си преди и след подготвянето на пилето.
Изглежда неправилно да не се мие пилето преди готвене. Даже след като авторът на тази статия прочете изследването по този въпрос, беше трудно да спре да го прави. Както изглежда, това прилича на това, че  начинът  да се отиде на небето е да си добър човек.  В Притчи 14:12 пише “Има път който се вижда прав на човека, но краят му води към смърт.” Смъртта за която се говори тук е вечно отделяне от Бог в ада. Бог ни е казал, че сме спасени само чрез вяра в Исусовата смърт за прощение на греховете ни. Като говори на вярващите християни в Послание към коринтяните 6:11 Павел казва „Но вие бяхте измити, вие бяхте осветени, вие бяхте оправдани в името на Господ Исус Христос и с Духа на нашия Бог.“ Не е необходимо повече миене.   За да научите повече за Божието Слово, вижте нашия уебсайт: www.helpinghandsbulgaria.net


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7