Оригване: Има ли причини за притеснения?

Начална страница | Интересно | Здраве | Оригване: Има ли причини за притеснения?
image

    Хората се оригват или хълцат от 25 до 30 пъти дневно. Обикновено това не е проблем, освен ако честотата не се завиши значително. Газираните напитки, пушенето, дъвкането на дъвка, безпокойството и поглъщането на течности на големи глътки зачестяват процеса на оригване и подуването на корема. В долната част на стомашно-чревния тракт, източникът на излишния въздух обикновено са бактерии, които обитават дебелото черво и действат върху храната.
    Храни и напитки, които причиняват отслабване на клапата между стомаха и хранопровода, може също да доведат до увеличаване на въздуха в горната част на корема. Това включва храни с високо съдържание на мазнини, шоколад, мента и цитрусови плодове. Пикантни храни, домати, лук, чесън, газирани напитки, кафе, чай и алкохол може да предизвикат този ефект. Никотинът също може да  доведе до прекалено отпускане на долния езофагеален сфинктер.
    Приемането на някои лекарства отслабва тази подобна на запушалка клапа. Това включва бета-блокери и блокери на калциевия канал, използвани за лечение на хипертония и други сърдечно-съдови заболявания. Нитрати за ангина, антихолинергици,  използвани против изпускане на урина, аспирин и нестероидни противовъзпалителни лекарства като ибупрофен и други, също могат да доведат до отпускане на клапата.
    Ако оригването се съпровожда със затруднено преглъщане, повръщане, киселини, коремни болки или загуба на тегло, това може да е признак на по-сериозно състояние. Веднага се консултирайте с лекар, ако някой от по-горе изброените проблеми са налице.
    Въздухът е предназначен за белите дробове, а не за стомашно-чревния тракт. Поглъщането на въздух причинява подуване и болка. Подобно на този пример, християните трябва да отбягват местата, където ще бъдат изкушавани да вършат недопустими неща. В Първото Послание до Коринтяните 10:14, Апостол Павел споделя с читателите да отбягват идолопоклонството. Подобни стихове увещават вярващите да отбягват нещата, които могат да отслабнат вярата им. Библията ни съветва да стоим на страна от изкушението, че може да се справим сами когато се изкушаваме от хора, които са пияни или в други ситуации. Ако искате да научите повече за Божието водителство в живота, проверете нашия уебсайт:  www.helpinghandsbulgaria.net


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7