Възможни причини за замъглено зрение

Начална страница | Интересно | Здраве | Възможни причини за замъглено зрение
image

Все повече хора днес страдат от замъглено зрение. Замъгленото зрение е неприятно и ограничаващо, а в някои моменти може да бъде дори опасно. Ето защо не трябва да пренебрегвате подобен симптом. Вижте 8 възможни причини за замъглено зрение.
Замъгленото зрение определено създава дискомфорт. В повечето случаи замъгленото зрение не е свързано със сериозен проблем с очите, но все пак е добре да бъдете прегледани от специалист. Научете повече за определени причини, които могат да причинят замъглено зрението.
Висока кръвна захар
Замъгленото зрение може да е един от първите признаци за повишени нива на кръвната захар. Изглежда кръвната захар повлиява на зрителния нерв и по този начин се замъглява зрението. Ако скоро не сте си правили изследване на кръвната захар и имате замъглено зрение, може би е време да проверите стойностите си.
Глаукома
Глаукомата е често срещано състояние, което засяга най-вече хора над 50-годишна възраст. При глаукомата се натрупва налягане във вътрешността на окото, което оказва натиск върху зрителния нерв и причинява замъглено зрение. Глаукомата не може да бъде излекувана, но с медикаменти и хирургични процедури състоянието може да бъде облекчено.
Конюнктивит
Конюнктивитът, известен още като зачервено око, се причинява от бактерии и е силно заразно състояние. Конюнктивитът предизвиква болка, сърбене и отличително червен цвят на очите. Възпалението може да доведе и до замъглено зрение.
Неправилна употреба на контактни лещи
Макар някои производители на контактни лещи да твърдят, че няма проблем човек да спи без да сваля техните лещи, по-добре не рискувайте. Употребата на контактни лещи за продължителен период от време може да причини сухота в очите и недостиг на кислород. Мръсните контактни лещи пък са опасни и биха могли да причинят възпалителни състояния като Ирит. Ако спите с контактните си лещи и на сутринта имате замъглено зрение, значи трябва да преустановите този свой навик.
Сухота в очите
Сухотата в очите може да има различни причинители. С напредването на възрастта понякога очите не успяват да произвеждат достатъчно количество овлажняващи сълзи. Хроничната сухота в очите се облекчава единствено с помощта на овлажняващи капки. Когато очите страдат от недостатъчно овлажняване, това може да доведе до замъглено зрение.
Силно безпокойство
Оказва се, нивата на стрес могат да повлияят на зрението ни. Когато човек изпитва силно безпокойство, високите нива на адреналин могат да повлияят върху начина, по който очите реагират на светлина.
Zdrave,rozali.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7