Как влияят кокосовото масло и канелата на здравето ни

Начална страница | Интересно | Здраве | Как влияят кокосовото масло и канелата на здравето ни
image

Кокосовото масло се получава от вътрешната месеста част на кокосовия орех, която се нарича копра. Процесът на получаваме на масло включва настъргване и изсушаване на кокосовото месо, внимателното му пресоване при ниска температура и филтрация. Полученият продукт е висококачествено, нерафинирано, неизбелвано кокосово масло, което е запазило всичките си полезни качества.
Кокосовото масоло се използва в кулинарията и в козметиката. Кокосовото масло е чудесно за употреба вместо крем за околоочен контур. Намажи зоната около очите с кокосово масло, тъй като то има силно хидратиращо действие, успокоява кожата и съдейства за намаляване на фините линии и бръчици.
Кокосовото масло, комбинирано с няколко капки етерично масло от лавандула е ефективен репелент срещу комари и други насекоми. Най-същественото, което го отличава от другите растителни мазнини, е че то минава едва през 3-стъпков процес на разграждане в организма, докато на другите мазнини им трябват цели 26 етапа, за да бъдат усвоени! Това прави кокосовото масло изключително ценна съставка, тъй като почти веднага след поемането му от организма, то се превръща в ценна енергия.
Канелата
Невероятните полезни свойства на канелата са били известни още в древността, когато е била много високо ценена и почти е считана за панацея. Още тогава, тя е била използвана като антибактериално, стягащо и противосъсирващо средство. През Средновековието лекарите са използвали канела за лечение на артрит, кашлица и болки в гърлотото.
Много добре действа канелата омесена с малко мед при кашлица и бронхит.
Ако прибавим към сутришното си кафе малко кокосово масло и малко канела ще се почустваме по енергични и освежени.

Таня Георгиева
за в. "България СЕГА"


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7