Масла от ядки – някои добри, някои не

Начална страница | Интересно | Здраве | Масла от ядки – някои добри, някои не
image

Проучване на хранителните вещества в ядките е открило много ползи за здравето. Производителите на храни са реагирали на тази информация като са произвели много масла направени от ядки,  включително различни видове фъстъчено масло. Това е довело до широка селекция на тези продукти, което прави хранителните вещества в ядките по-достъпни. Но това е увеличило също така асортимента на преработените храни, които изглеждат здравословни, но всъщност не са. В действителност, една статия описва някои от тези масла по-скоро подобни на глазура, отколкото на здравословна храна.
Разтрошаването на фъстъците или които и да е ядки не ги лишава от здравословните им ползи. Но много  масла от ядки съдържат допълнения, които ги превръщат във вредна храна. Някои са добавили захар, за да подобрят вкуса им. Тези масла не се нуждаят от захар, така че защо да свикваме със сладък вкус и да добавяме калории и вредна субстанция? Избягвайте всяко фъстъчено масло или друго масло от ядки с добавена захар. Някои добавят сол (натрий) и това също не е необходимо. За разлика от захарта, малко количество сол не го прави неприемливо. Въпреки че трансмазнините са били премахнати от много от преработените храни, все още има някои храни с хидрогенирани масла в тях, затова  избягвайте и тях също.
Ядките имат толкова много хранителни вещества в тях, така че маслата от ядки без допълнения са изключение от правилото за избягване на преработени храни. Има някои вариации в белтъчините, фибрите и хранителното съдържание на различните масла, но все пак всички те съдържат здравословни ненаситени мазнини и те намаляват  LDL холестерола, типът, който е лош за сърцето и кръвоносните съдове. Те също така съдържат здравословни фибри и минерали като калий.
Може да включите масла от ядки в диетата си освен като сандвич, като ги прибавяте към смутита, или намазвате върху резенче ябълка, круша или целина. Може също да бъдат включени в запържен сос или добавени към овесена каша.   
Маслата от  ядки имат добър вкус и съдържат много хранителни вещества. Здравните ползи от тях могат да бъдат компроментирани когато неща като захар и мазнини се добавят към тях.  Библията съдържа всичко от което имаме нужда, за да имаме мир с Бога и увереност във вечното спасение. В Откровение, сме предупредени да не добавяме нищо към Божието Слово. Това е точно каквото много фалшиви религии са направили и това е навредило на много хора. За да узнаете повече за Библията, вижте нашия уебсайт: helpinghandsbulgaria.net

Helpinghandsbulgaria
за в."България СЕГА"


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7