10-те най-търсени здравни въпроса в Google

Начална страница | Интересно | Здраве | 10-те най-търсени здравни въпроса в Google
image

Вижте отговори на кои въпроси търсят хората по отношение на здравето си. Google обощи кои са 10-те най-търсени здравни въпроса за изминалата 2019-та година
10-те най-търсени здравни въпроса в Google
Достъпът до Интернет дава възможност да потърсим информация за всичко, което ни интересува. Кои са най-често задаваните въпроси в една или друга област, може да ни подскаже какво вълнува хората. Ето и кои са най-често задаваните здравни въпроси в търсачката Google за изминалата 2019-та година.
Как да свалим кръвното налягане?
Редовното мерене на кръвното налягане е важна част от здравословните навици на всеки човек. Особено след като веднъж е установено наличие на проблем. Ако сте забелязали, че имате високо кръвно налягане, трябва да установите дали това е редовен проблем или еднократна случка. Посетете лекаря си за съвет. Какво можете да направите у дома: Мерете кръвното си налягане 3 пъти дневно в продължение на седмица или десет дни. Записвайте си показанията и ги занесете на лекуващия лекар. Направете си пълна кръвна картина. Комбинацията от собственото наблюдение, изследванията и лекарската преценка е важна, за да се реши дали имате нужда от хапчета за високо кръвно. Не опитвайте да се справите с този проблем сами.
Какво е кето?
Кето е кратката версия на кетогенна (диета - бел.ред.). Кетогенната диета нашумя много напоследък. Тя е нисковъглехидратен, високомазнинен хранителен режим. Мазнините формират близо 90% от менюто в кетогенната диета. Кетогенната диета стана много популярна, благодарение на куп знаменистости, които споделиха изумителни резултати за отслабване. Все по-често обаче се намират врагове на кетогенната диета, които споделят опасени, че може да е вредна за здравето. Истината е, че все още няма щателни проучвания, които да докажат ползите и вредите от кетогенната диета.
Как да спра да хълцам?
Хълцането представлява неволни контракции на диафрагмата. Диафрагмата е група мускули над белите дробове, която помага на дишането. Макар да няма научно доказани методи да спрете хълцането, в Мрежата ще намерите куп обичайни и необичайни съвети как да спрете хълцането. Ето някои от тях:
Задържане на дъха
Дишане в хартиен плик
Гаргара с ледена вода
Издърпване на езика с пръст
Разтъркване на задната част на шията
Спонтанен смях
Да бъдете изплашени
Още съвети как да СПРЕТЕ хълцането >>>
Как да спра да хълцам?
Колко продължава грипът?
Между 3 и 7 дни е боледуването от грип. Това обаче важи само ако нямате усложнения. Възможно е обаче мнозина да задават въпроса, защото искат да разберат докога са заразни. Интересният и неприятен отговор е, че човек е заразен 1 ден преди проявата на първите симптоми.
Какво причинява хълцането?
Явно много хора интересуват от хълцането, за да попадне два пъти в челната десетка. Няма категоричен отговор. Едната причина може да е твърде много храна или пък въздух в стомаха. Може да е стрес, рязка смяна на температурата в заобикалящата среда. Ако обаче забележите, че твърде често страдате от хълцане, трябва да се консултирате с лекар, за да се изключи здравословен пробем като причина.
Какво води до образуване на камъни в бъбреците?
Камъните в бъбреците са солни или минерални натрупвания в бъбреците. Това се случва, когато от дадена сол или минерал има твърде много. Друга причина е, ако редовно сте дехидратирани. Именно затова е много важно редовно да се пие по много вода. Други причини за образуване на камъни в бъбреците са твърде много витамин D, при метаболитни проблеми, ако ядете твърде много протеини, ако страдате от подагра и т.н.
Какво е HPV?
HPV е абревиатурата на human papilloma virus или в превод човешки папилома вирус. Тя се предава по полов път и е най-често предаваната такава по полов път.
Как да понижим холестерола?
Ако страдате от висок холестерол, трябва да намалите количеството приети наситени и транс мазнини. Трябва да приемате храни, богати на омега-3 мастни киселини и фибри. Физическата активност и отслабването също са важна стъпка в борбата с холестерола. Високите нива на холестерол повишават риска от заболявания на сърдечно-съдовата система.
Колко калории трябва да ям дневно?
Вероятно задалите този въпрос се интересуват от това, колко калории дневно са им необходими, за да не надвишават нуждите на тялото си и да могат да отслабнат или да запазят теглото си след диета. Отговорът тук не е еднозначен. Всичко зависи от физическата активност на човек. Ако все пак се търсят горе-долу универсални цифри, то те са 2 000 калории за жените и 2 500 за мъжете. Важно е обаче не само колко са калориите, но и от какви храни идват.
Колко дълго алкохолът остава в тялото?
Труден въпрос, отново с нееднозначен отговор. Различните хора разграждат алкохола с различна скорост. Тя зависи от възрастта, килограмите, физическата активност, здравословното състояние. Има значение също така колко храна има в стомаха ви.
Zdrave.rozali.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7