Маслото – добра мазнина или лоша?

Начална страница | Интересно | Здраве | Маслото – добра мазнина или лоша?
image

През годините имаше единични съобщения, които твърдяха, че маслото наистина не е толкова лошо и други, които заявяваха, че е здравословна храна. Част от подкрепата за използване на масло вместо маргарин дойде от изследвания, които разкриха опасностите от трансмазнините в маргарина. Но трансмазнините бяха премахнати от маргарина и много, които го употребяват редовно, имат намален риск от инфаркт.
Има много доказателства, че заменянето на наситените мазнини с ненаситени като риба богата на омега-3 мастни киселини, авокадо и ядки, намалява риска от инфаркт. Когато наситените мазнини са заменени с въглехидрати, рискът от инфаркт не намалява.
Въпреки че маслото не е така силно свързвано с инфаркти и инсулти, то повишава лошия тип холестерол (LDL). От къде идва тази невярна информация за маслото и други млечни продукти? Млечната индустрия е известна с това, че често „открива“ специални ползи от консумирането на масло и пълномаслено мляко. Когато непредубедени изследователи провеждат проучвания, техните резултати неизменно не подкрепят същите заключения.
Даже и да има някои ползи от маслото, остава фактът, че то е 81% наситена мазнина и този тип мазнина повишава LDL холестерола и съдържа много калории. Опитайте да намалите употребата на масло и когато все пак го използвате, избирайте органично масло или топено масло вместо това. Има също така чудесни заместители на маслото, които съдържат зехтин или други ненаситени мазнини.
Тъжно е, че много неща които са вкусни, не са здравословни. Псалом 34 стих 8 казва „Вкусете и вижте, че Господ е благ; блажен онзи човек, който уповава на Него.“ Вкусете тук не означава да го опиташ с езика си, а да научиш за него. Християните знаят, че вярата в Исус и спасението на Кръста е величествено чудо и добро за нас. Повече за всички добри неща, които Бог има да ни предложи, четете Библията и вижте нашия уебсайт www.helpinghandsBulgaria.net


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7