Медикеар има много специфични периоди за включване или промяна, или връщане към Оригиналната Медикеар

Начална страница | Интересно | Здраве | Медикеар има много специфични периоди за включване или промяна, или връщане към Оригиналната Медикеар
image

(част А и част Б)

●    Първоначалният период за включване е свързан с рождената ви дата и по-горе споменахме че той обхваща цели 7 месеца и касае частите А, Б, С и Д, но най-вече тогава получавате оригиналната Медикеар А и Б.
●    Годишният период за избор на план започва от 15-ти октомври и приключва на 7-ми декември. Това е време в което се предлагат частите С, Д и суплементи.
●    От 1ви януари до 31-ви март имаме отворен период за включване и изключване в плановете на Медикеар Адвантидж (частта С) или т.н. The Medicare Advantage (MA) Open Enrollment and Disenrollment Period (2019-та е първата година с такъв срок за промяна на решението). Частта С е този продукт който обхваща А и Б и понякога Д, и ни се предлага от частни компании. Преди този период позволяваше само да се изключим от частта С и преминем на оригиналната Медикеар А и Б (червено-синьото картонче само). Сега можем и да  заменим частта С с друга такава, от същата или друга компания.
●    Специален период за включване, който може да се отвори за вас по няколко основни причини: смяна на местоживеенето - тогава променяте ако е необходимо плановете които сте закупили от застрахователните компании, загубване на здравна застраховка от работодател - тогава се включват в оригиналната медикеар част Б и можете да закупите С и/или Д,и друга причина може да бъде преминаване към 5 звезден план. Понякога вашият план С може да напусне района в който живеете и се налага да изберете нов. Такава ситуация отново ви поставя в специален период на включване.
●    Тези, които ползват Екстра Помощ (програмата ExtraHelp), могат да променят частта Д всяко тримесечие, без последното.

В първоначалният период на включване и годишния период на избор ще получите много покани и от застрахователни компании чрез техните брокери и агенти. Те виждат, че вие навършвате 65 години, и желаят да ви предложат частта С, частта Д и/или суплементал. Запомнете: всички тези продукти са регулирани строго от държавата. Малките варианти които имат, се свеждат до техните мрежи за предлагане, малки екстри добавени към плановете и качеството на услугите измерващо се в 5 звезди. Всички те имат за цел да минимизират вашият дял от 20% в отговорността по бъдещите медицински сметки.
За всяка предстояща година, одобрените планове се публикуват на https://www.medicare.gov/find-a-plan Тук можете да намерите най-необходимата информация и сравните плановете на различни компании, или съответно преминете към уеб сайта на съответна компания и направите търсене в детайли (лекари, болници,списъци на лекарства, аптеки и т.н.)

Анна Русева
за в. „България сега“

 

 

 

 

 

 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7