Шепа ядки за здраво сърце

Начална страница | Интересно | Здраве | Шепа ядки за здраво сърце
image

Разнообразието от ядки е наистина голямо, но съществуват четири представители на тези хрупкави изкушения, които могат да бъдат отличен съюзник в борбата със сърдечно съдовите заболявания.
Бадеми
Хранителните експерти са категорични, че бадемите помагат за понижаване на холестерола и телесните мазнини. Добавянето им към ежедневното хранене понижава LDL холестерола или така наречения „лош холестерол“, който образува плаки в коронарните артерии. Това означава, че увеличавайки количеството на бадемите, се понижава риска от инфаркт.
Клинични изследвания показват, че бадемите също намаляват и риска от инсулинова резистентност и диабет. А при наличие на диабет, консумацията на бадеми може да подобри чувствителността на организма към инсулина.
Шам-фъстък
Шам-фъстъкът помага и на хората с диабет, като понижава общия и LDL холестерола, регулира кръвното налягане, държи нивата на стрес в нормални граници и подобрява сърдечната функция.
Орехи
Орехите, също като бадемите и шам-фъстъкът, подобряват нивата на холестерола и функцията на малките кръвоносни съдове. Така че, те са още един отличен помощник при висок риск от коронарна артериална болест (CAD).
Фъстъци
Това са може би най-критикуваните ядки, поради високия риск от алергии. В същото време обаче суровите фъстъци са изключително богати на мононаситени мазнини и олеинова киселина, което ги прави полезни за сърцето. Фъстъците и фъстъчено масло са отлични помощници и при диабет и наднормено тегло.
Puls.bg


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7