Хербицидът глифозат може би е една от най-големите заплахи за здравето

Начална страница | Интересно | Здраве | Хербицидът глифозат може би е една от най-големите заплахи за здравето

Убиецът на плевели глифозат (Раундъп и др.) е най-широкоизползваният хербицид в света и е бил свързван с много здравни проблеми. Някои от тези нарушения са често срещани у деца. При честота едно от пет деца в САЩ страдащи от хронично заболяване, важно е да бъде направено допълнително изследване за анализиране на връзката между глифозата и астмата в детската възраст, родовите дефекти, дефицита на внимание/синдром на хиперактивност, както и други нарушения.
Установено беше, че се увеличава и риска от някои нарушения у възрастните. Има също така данни от изследвания, че глифозатът може да допринася за болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер, множествена склероза, мастен черен дроб, репродуктивни смущения, рак на белия дроб и бъбречно заболяване. Силна е връзката с не-Хочкинов лимфом. За съжаление, Агенцията за контрол на храните и лекарствата(FDA and USDA) не изследва храните за него.
Въпреки, че глифозатът се използва преди всичко в земеделието, той се употребява също в дворовете и градините на много домове. В земеделието се използва при царевицата, овеса, житото и соята. За съжаление, не може да се отстрани с измиване или да се унищожи при готвене.
В допълнение към рисковете за здравето, глифозатът се свързва с хранителните вещества в почвата, по този начин пречи на поемането им от растенията. Той също убива много бактерии, включително тези, които са необходими в почвата и тези, които живеят в червата ни. Надяваме се, че скоро глифозатът ще бъде изложен в надписите върху храните. Междувременно, старайте се да купувате само храни с био надписи на Агенцията за контрол на храните и лекарствата.
Защо хората използват химикали за да убиват плевелите и болестите по растенията? Защото могат да постигнат краткосрочни ползи като по-красива ливада или повече плодове и зеленчуци. Струва ли си наистина когато тези химикали могат да причинят сериозни здравни проблеми?
Много хора избират временни удоволствия, даже ако те предизвикват дълготрайни проблеми. Колко по-полезно, сега и за вечността, е да следваме Божия път, да имаме мир и радост сега и завинаги. В Псалом 1, ни е казано, че тези които живеят да задоволяват Бога, са благословени по много начини.

www.helpinghandsbulgaria.net


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7