Експертите са категорични, че ММС - продуктът, обещаващ изцеление от рак до аутизъм, е опасен

Начална страница | Интересно | Здраве | Експертите са категорични, че ММС - продуктът, обещаващ изцеление от рак до аутизъм, е опасен
image

Прокуратурата и полицията в Бургас затвориха лабораторията, в която се пълнят бутилките с Miracle Mineral Solution (ММS), което на практика представлява силно концентриран хлорен диоксид, и което обещава лечение на рак, болести на черния дроб, бъбреците и на каквото още ви дойде на ума, включително и на аутизъм. Само два часа след получаването на сигнала експертите от РЗИ-Бургас иззеха всичко от гаража на Светослав Стаматов, в който той забърква „чудото“, а то е просто белина, струваща стотинки, предлагана от него на цена от 75 лв.
Главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев е категоричен, че става дума за дейност извън закона и е нелегална, но още по-страшното е, че хора като Светослав Стаматов се възползват от болните, които се хващат за сламка. Истината е, че докато има лековерни, ще се намери кой да им предложи чудодейно спасение, убеден е д-р Кунчев.
Сайтът, чрез който може да се поръча „чудодейната“ белина и на който бяха публикувани историите на хора, които са били „излекувани“, е изтрит веднага след разследването на bTV. Проблемът е, че той съществува от 2017-а, но и в това, че след време ще се появи друг, който отново ще предлага панацеята, можеща да излекува всичко.
В САЩ вече излязоха с призив към американците да не пият разредената белина, защото е опасно. Седем са смъртните случаи в Америка след употребата на ММS, а над 270 са хората, получили сериозни здравни проблеми.
Проблемът е, че независимо от призива, че продуктът е опасен за здравето, интересът към него не спира и американците продължават да вярват, че той е „чудото“, което ще ги излекува. Това се случва не само в САЩ, а постепенно завладява света и, както стана ясно, не отминава и България.
Това не е първият случай, в който се разкрива продажбата на препарат, обещаващ чудо и напълно фалшив, но е един от наистина най-опасните, имайки предвид факта, че се препоръчва да се пие по осем пъти на ден белина. И тъй като освен през устата има и варианти за пръскане на части от тялото, сред които и очите, нещата добиват доста зловещ оттенък.
Всъщност най-големият проблем е защо хората се доверяват сляпо и дори с риск да си навредят стократно повече, отколкото да си помогнат.
Липсата на доверие в здравната система и нейните възможности и ударът, когато чуеш тежка диагноза, са само част от възможните отговори.
Въпросът е толкова ли се променихме в последните десетилетия, че вместо първата ни реакция при здравословен проблем да бъде посещението при лекар, след което да започнем терапия и да пием лекарство, се доверяваме на поредното „чудо“, което е дело на шарлатанин, решил да спечели с незначителни усилия от болката и страданието на хората? Но въпрос е и това, как решаваме и защо го правим, че дезинфектант за тоалетната може да се превърне в унищожител на рака?
Framar.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7