Оловото все още е често срещана заплаха за здравето, особено на децата

Начална страница | Интересно | Здраве | Оловото все още е често срещана заплаха за здравето, особено на децата
image

Независимо от премахването на оловото от бензина, водопроводните тръби и боите, все още много от него остава в околната среда. Още по-тревожно е колко лесно оловото се абсорбира от децата. Но все още много може да бъде направено за предотвратяване на отравянето с олово.
Няма безопасно ниво на оловото в тялото на едно дете. Даже ниските нива могат да засилят проблеми в поведението и обучението, да причинят анемия и проблеми със слуха, както и забавен растеж. Оловото може да увреди също така бъбреците.
Оловото попада в околната среда от водопроводните тръби или от оловния припой, използван за запояване на водопроводните тръби. Въпреки че не се използва в строителството от години, много тръби съдържащи изцяло или отчасти олово, остават в употреба в страната.
Част от оловото във водата, която тече по стари тръби, може да бъде отстранено като се остави студената вода да изтича от крана за две-три минути преди употреба и да се използва филтър за водата, който отстранява оловото. Нивото на оловото във водата се покачва при затопляне, затова не използвайте вряла вода от чешмата, ако нивото на оловото е високо при вас. Градската вода се изследва за олово и ако надвишава стандартите за безопасна питейна вода, трябва да бъдат предприети мерки за корекцията й. Водата в кладенците не се регулира, нито се тества рутинно. Следващата информация е отностно други източници на олово и начини за намаляване на излагане на тях.
Чаша вода, в която има голямо количество олово, не се отличава по нищо от чаша вода без олово. Единстовеният начин за остановявана на наличие на олово във водата е да се подложи на тест. Същият принцип важи и за религиозните организации. На пръв поглед може да изглеждат валидни, с любезни хора и насърчителни слова, а в същото време да разпространяват лъжи и неверни учения. Във второто послание на Йоан, апостолът ни предупреждава отностно всеки човек или организация, които отричат Исус като Бог и факта, че Неговата смърт заплати за грехове ни. Оловото може да причини доста проблеми. Лъжливите учители могат да предизвикат още повече проблеми, които да наранят вас и семейстовото ви за вечността. За повече информация и съвети, проверете нашия уебсайт: www.helpinghandsbulgaria.net


Helping Hands Eastern European Ministries
за в. „България СЕГА“ 


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7