Сутрешните навици, от които трябва да се откажете

Начална страница | Интересно | Здраве | Сутрешните навици, от които трябва да се откажете
image

Замисляли ли сте се, че сутрин правите доста неща, които всъщност са вредни? Това е така, защото рано сутрин човек се чувства най-уморен и просто иска по-бързо да се приготви за работа.
Ако обаче анализирате една обикновена сутрин, може би ще осъзнаете, че не започвате деня си по най-правилния начин. Ако искате деня ви да започва по най-добрия начин, има някои неща от които трябва да се откажете. Ето кои са те:
1. Пиете на гладно черно кафе - Попринцип най-правилното време за изпиване на първото сутрешно кафе е три или четири часа след събуждането, защото в противен случай може да навреди на стомаха ви. Ако не можете да устоите на ароматното кафе рано сутрин е препоръчително да добавите мляко и сметана, за да намалите негативния му ефект. Добре е и да сте закусили преди това. Чашата чисто кафе веднага след събуждане води до повишаване на нивата на кортизола, а това от своя страна води до тревожност.
2. Закусвате зърнени култури - Те съдържат изключително много захар, което води до прилив на инсулин в кръвта. След като ефектът изчезне, ставате уморени и безжизнени. Всичко,което сте свикнали да добавяте в този тип закуски (кисело мляко,прясно мляко,плодове) също е вредно в съчетание със зърнени култури. Просто забравете за тази закуска. Вместо това е полезно да закусвате бъркани яйца, извара и т.н.

3. Горещ душ - Той има релаксиращ ефект и е напълно нормално да се чувствате още по-сънени след него. Нашият съвет е да взимате студен душ, защото имунната ви система ще работи по-усилено, мозъчната ви дейност ще е засилена и вие ще се чувствате много по-свежи.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7