Билката, която ще ви откаже от тютюнопушенето

Начална страница | Интересно | Здраве | Билката, която ще ви откаже от тютюнопушенето

Наричат лобелията "мислеща“ билка, тъй като веднъж щом я поемете, тя се насочва към частите от тялото ви, които се нуждаят от лечение.
Лобелията е открита за пръв път в Северна Америка. От там тя е пренесена и в България, където се отглежда за лечебни цели. Тази билка расте през май, юни и юли месец.
Наричат е още индийски тютюн, тъй като индианските племена са я използвали често, поради многобройните си лечебни свойства.
Многобройните ползи от тази билка включват стимулиране на дихателната система, подобряване на имунното здраве и отказване от тютюнопушенето.
Как лобелията помага на хората да спрат да пушат?
Растителното вещество лобелин в лобелията има подобен ефект върху тялото както и никотина. В резултат на това умереното и внимателно използване на тази билка обикновено се предписва на хора, които искат да спрат да пушат.
Тя се използва също при при астма и навяхвания. Билката е полезна и при ухапвания от насекоми и сърбеж. Лобелията подобрява кръвообращението, като по този начин тя може да помогне за облекчаване на менструалните спазми и мускулни крампи.здравето на сърцето ни
Най-често билката се поема под формата на чай, като не се препоръчва да пиете повече от две чаши на ден. Ако прекалите с употребата й, могат да се появят странични ефекти като изпотяване, гадене, замаяност, повръщане и диария.

Източник: .lechitel.net, womans-magazine, organicfacts.net, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7