"Вредните" храни, които всъщност са полезни

Начална страница | Интересно | Здраве | "Вредните" храни, които всъщност са полезни
image

Имате някаква представа кои храни са вредни и кои полезни, нали така? Пържените храни, сладките храни и силно преработените храни лесно попадат в графата „вредни”.
А замисляли ли сте се, че някои храни всъщност не са толкова вредни, колкото си мислим? Много хора мислят някои храни за вредни, а те в същност са полезни. Те имат изключително много ползи и могат да дадат много на тялото ви, в разумни количества, разбира се.
Ако вече се чудите кои са тези "вредни" храни, които всъщност са наистина много полезни, вижте:
Фъстъци
Много хора не ги консумират, защото съдържат доста калории. Това обаче в никакъв случай не ги прави вредни. Ако ги консумирате в умерени количества, можете да ги консумирате редовно. Те имат високо съдържание на протеин, полезни мазнини, витамини и фибри.
Виното
Коя жена не обича да пие вино вечер, в компанията на приятелки или любим човек. Всъщност това, че виното е вредно е просто поредният мит. То е полезно, стига да изпиете само една чаша, особено червеното. Виното подобрява паметта и спомага за изгарянето на мазнините в тялото. Червеното вино е и антиоксидант и може да подобри цялостното състояние на тялото ви.
Кашкавал
Забравете, че кашкавалът присъства в списъка на вредните храни. Ако просто хапвате кашкавал в комбинация с друг полезен хранителен продукт, можете да се възползвате от множеството му полезни свойства. Той е богат източник на калций и протеин. Избирайте кашкавал с доказано качество, а най-добре е, ако е домашен.
Шоколад
Да, точно така! Шоколадът изобщо не е вреден, стига да не го консумирате всеки ден в прекалено големи количества. Особено ако става въпрос за черен шоколад, той е наистина много полезен. Съдържа антиоксиданти и подобрява мозъчната дейност. Също така помага за поддържането на нормалните нива на инсулин. Ако го консумирате разумно, можете да си позволявате да хапвате шоколад понякога. Черният шоколад е за предпочитане пред млечния. Изберете черен шоколад с парченца плодове.
Пуканки
Нека започнем от факта, че те са изключително нискокалорични. Също така, те съдържат много антиоксиданти, което ги прави полезни. Единственото, с което трябва да внимавате при консумацията им е количеството на захар и масло, което те съдържат. Ако искате наистина здравословни пуканки, опитайте се да си приготвите сами такива. Не купувайте пуканки за микровълнова, защото те съдържат много сол и много мазнини.
Яйца
Това е хранителен продукт, след чиято консумация няма да почувствате глад доста дълго време. Също така имат високо съдържание на протеин, витамини и минерали. Особено ако не ядете месо, яйцата са вашето решение, което ще ви донесе количеството протеин, от което тялото ви има нужда.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7