Плодовете, които пречистват белите дробове дори на върлите пушачи

Начална страница | Интересно | Здраве | Плодовете, които пречистват белите дробове дори на върлите пушачи
image

Всички знаем, че тютюнопушенето е вредно за нашето здраве и че значително увеличава риска от рак на белия дроб. Все пак, ако пренебрегвате този факт и не можете да се откажете от поемането на никотин ежедневно, трябва да подбирате това, което е във вашата чиния, пише БГНЕС.
Последни изследвания показват, че някои продукти могат да подобрят здравето на белите дробове, затова е за предпочитане да ги консумирате по-често, ако сте пушачи.
Изследването включва 680 души, сред които пушачи, бивши пушачи и непушачи. Те са отговаряли на въпроси, свързани с тяхното хранене.
Всички те са били подложени на измервания със спирометрия - метод, който измерва белодробната функция, т.е. обема на белия дроб и скоростта на въздушния поток през дихателните пътища при вдишване или издишване. Тестът е бил повторен 10 години по-късно.
Резултатите показват, че пушачите, които консумират много ябълки, банани и домати, имат най-малко увреждане на белите дробове.
Според учените причината за това е, че тези продукти са богати на антиоксиданти, които спомагат за намаляване на възпалението на дихателните пътища, подобряват здравето на белите дробове и помагат за възстановяването на увредената тъкан, причинена от продължително пушене.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7