Елиминирайте холестерола и свободните радикали със сок от житна трева

Начална страница | Интересно | Здраве | Елиминирайте холестерола и свободните радикали със сок от житна трева
image

Сокът от житна трева е известен още като „зелена кръв”, защото е изключително полезен, витализиращ и богат на нутриенти. Той се прави от млади стръкове пшеница, които са заредени с хлорофил и антиоксиданти. Освен под формата на сок, житната трева може да се приема и като хранителна добавка на прах или капсули.

Това е супер храна с хранителни вещества и активни съставки, които пречистват организма, понижават холестерола и подсилват имунитета. Добавката помага за намаляване на възпаленията, алкализиране на тялото и предотвратяване на сериозни заболявания. Ето 3 причини да включим сок или смути от житна трева в хранителния си режим:

1. Детокс и подсилване на имунитета

Напитката предлага изобилие от полезни съставки, като има особено високо съдържание на витамини А, С и Е, както и минералите желязо, магнезий и калций. В състава й ще намерите 17 аминокиселини, 8 от които са есенциални и не се произвеждат от организма. Един от основните „виновници” за полезните свойства на житната трева е хлорофилът, който има мощно детоксикиращо и антиоксидантно действие.

Благодарение на тези ценни съставки, екстрактът от пшенични стъбла има противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства. Хроничните възпаления са в основата на редица здравословни проблеми като рак, сърдечни болести и автоимунни заболявания. Сокът от житна трева помага за предотвратяване на възпаленията и алкализиране на тялото, докато вредната диета и замърсителите от околната среда водят до повишена киселинност и свободни радикали.

Алкалната среда е неблагоприятна за развитието на туморни образувания, а лабораторни изследвания сочат, че екстрактът от пшеничната трева ограничава развитието на клетките на някои видове рак и левкемия. Освен това се препоръчва за намаляване на страничните ефекти от химиотерапията.

2. Понижаване на вредния холестерол

Високият холестерол води до запушване на кръвоносните съдове и риск от сърдечни болести. Тестове при животни показват, че добавките с житна трева успешно понижават нивата му, като същевременно редуцират триглицеридите и повишават добрия HDL холестерол. Антоксидантите в напитката допринасят за поддържането на добро сърдечно здраве, подкрепа на черния дроб и пречистване от токсични съединения.

3. Подобрено храносмилане и тонус

Житната трева помага за балансиране на стомашно-чревната флора. Тя има високо съдържание на ензими, които подобряват разграждането и абсорбирането на хранителни вещества. Освен че стимулира храносмилането, сокът помага при газове, подуване и дискомфорт. Може да се приема при констипация, раздразнения и режим на детокс.

Източници: healthline.com, draxe.com, medicalnewstoday.com, framar.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7