Бял равнец – „избавлението от всички беди“

Начална страница | Интересно | Здраве | Бял равнец – „избавлението от всички беди“

Белият равнец е наричан „избавление от всички беди“ заради вярата в почти магическата му способност да помага там, където сякаш надежда за изцеление няма. Събран в периода на цъфтеж, когато концентрацията на биоактивни вещества в него е най-висока, белият равнец е сред универсалните билки за женското здраве. В състава му преобладават флавоноиди, терпени, терпенлактони, фенолни съединения и някои органични киселини. Тези вещества осигуряват мощно противовъзпалително, антибактериално, седативно и имуностимулиращо действие, които  може да са от полза на жените. Ето кои женски проблеми могат да бъдат превъзмогнати с тази чудотворна билка:

Биоактивните съединения в белия равнец подобряват кръвообращението в периферните зони на тялото. Именно затова е полезен за приемане при липса на менструация.

Поставянето на листа от растението върху възпалените зони на гърдите помага за бързо облекчаване на болката и намаляване на възпалението при мастит. Това се дължи на противовъзпалителните вещества в състава на билката.
Проучвания показват, че белият равнец има успокоително действие. Ако страдате от тревожност или безсъние е добре да използвате тази билка. Особено е подходяща при менопауза.


Белият равнец има кръвопречистващо действие и е страхотно средство за детоксикация на организма.

Това растение се препоръчва и при безплодие.

Можете да поемате тази билка чрез компреси, бани със запарка или чай.
Важно е да знаете, че билката не се препоръчва за бременни и кърмачки, а големите дози могат да доведат до главоболие и световъртеж.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7