Как да се предпазим от деменция?

Начална страница | Интересно | Здраве | Как да се предпазим от деменция?
image

Все повече хора страдат от деменция, но малко от нас знаят кои са рисковите фактори и как да се предпазим от това заболяване.
Проучване направено между малко над 2 300 души във Великобритания показва, че само около 1% от участващите са успели да посочат начини за предпазване от деменция и възможните рискове, водещи до болестта, съобщи ВВС.
Съществуват 6 рискови фактора, които предразполагат към деменция. Това са алкохолизмът, генетичната предразположеност, пушенето, високото кръвно налягане, депресията и диабетът.
Според специалистите с помощта на физически упражнения човек може да се предпази от деменция, допълва БГНЕС.
В изследването, наречено "Монитор за нагласите към деменцията" се казва, че половината от възрастните във Великобритания познават поне един човек страдащ от болестта. Но само половината от тях знаят, че деменцията може да е смъртоносна, а 1/5 от допитаните неправилно смятат, че е неделима част от остаряването.
Въпреки това в 1/3 от случаите се оказва, че можем да повлияем на болестта. Само 34% са смятали, че е възможно да се намали риска от деменция, срещу 77% за сърдечно-съдови заболявания и 81% за диабет.
Хилари Евънс, ръководител на благотворителна организация за изследване на Алцхаймер казва, че въпреки нарастващата информираност за деменцията в обществото все още има много невярна информация.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7