Как пчелните продукти помагат в грипния сезон?

Начална страница | Интересно | Здраве | Как пчелните продукти помагат в грипния сезон?
image

"Пчелният прашец е много желан продукт от варненци в период на повишена заболеваемост от грип и настинки." Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна 87- годишният Георги Бакалов, който е пчелар от дълги години и продавач на пчелни продукти. Той каза, че пчелният прашец, който е на цена 3 лв. за 50 грама е много търсен от клиентите, дори и в разфасовки от 1 кг. поради множеството си ползи за човешкия организъм. Друг много желан продукт от варненци е тинктурата от прополис, допълни Георги Бакалов.
"Тинктурата има качество на естествен антибиотик и помага за предпазване на хората от грип", каза търговецът. Според него естествените лекове помагат и са изпитано средство за множество болести.
"От 6 години всяка сутрин вземам по 1 лъжичка прашец и едно грахово зърно прополис с вода. Това ми помага и продължавам да съм здрав", посочи Георги Бакалов. Клиентите му са запознати с качествата на отделните видовете мед и другите пчелни продукти, допълни той.
"Липовият мед, който е със специфичен аромат е най- подходящ при простудни заболявания, при кашлица и действа успокояващо. Цената му е 11лв./кг", уточни търговецът. Най-висока-13 лв./кг е цената на акациевия мед, който според пчеларя е най-подходящ за деца. Висока е и цената на мановия мед, който пък се отличава се с наситения си цвят. Билковият многоцветен мед или т.нар полифлорен е на цена 9лв./кг и за него търговецът разказва народни рецепти за жлъчка с лимон и зехтин, споделени му от клиенти. По 10 лева за килограм се продават специфичните мед от рапица и мед от кориандър, който е със светлокафяв до кехлибарен цвят. Най- вкусен със специфичен и наситен аромат е лавандуловият мед за цена 12лв./кг," още каза Георги Бакалов.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7