Това е най-полезната напитка за през зимата

Начална страница | Интересно | Здраве | Това е най-полезната напитка за през зимата
image

Медицински експерт разкри коя е най-полезната напитка за през зимата.
Изненадващо, не става дума за чая, считан за изключително здравословен, заради билките, които оказват много благоприятно на организма в студеното време.
Американският професор от украински произход Уляна Супрун, препоръчва през зимата да пием горещо какао, което има много положителен ефект му върху цялостното здраве на организма.
Тя твърди, че какаото подобрява кръвообращението, нормализира нивата на холестерол и кръвната захар. Освен това намалява рискът от удар.
Причината е, в съдържанието на флавоноиди в какаото. Те регенерират митохондриите — енергийните центрове на миокардните клетки и скелетните мускули. Предишни изследвания посочват, че какаовите флавоноиди могат да възстановят загубата на памет, която идва с напредването на възрастта и на практика подмладяват мозъка.
Напитките с какао са богати и на антиоксиданти. С това идва и друг положителен ефект — какаото предпазва кожата от ултравиолетови лъчи.
Супрун отбелязва, че какаовите зърна са с богато съдържание на хранителни вещества като протеини, калий, фибри, цинк, желязо и магнезий.
Едно скорошно изследване на екип от Университета Рединг разкрива, че консумацията на какаова напитка стимулира развитието на добри бактерии и намалява възпаленията в червата. Това от своя страна е добра предпоставка за увеличаване на имунитета и за успешна борба на антителата с патогените.
И ако това не ви е достатъчно, за да посегнете към чаша топло какао, ето и друга причина - то предпазва от депресия.
Чаша какао на ден подобрява работата на нервната система, като помага на невроните да се възстановяват от напрежението и стреса , които са особено осезаеми през зимните месеци, заради тъмнина и студ.
Известно е, че какаото подобрява настроението и съпротивителните сили на организма срещу различни заболявания, заради високото съдържание на магнезий, който помага да се справим с напрежението, отпуска мускулите и подобрява съня.
Супрун обаче предупреждава, че какаото е полезно, когато към него не се добавят захари или сухо мляко. Най-добре е да използвате висококачествени натурални какаови продукти, които да добавяте към прясно мляко, например.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7