Три лесни начина за стопяване на мазнините около вътрешните органи

Начална страница | Интересно | Здраве | Три лесни начина за стопяване на мазнините около вътрешните органи
image

Освен намаляването на калориите, учени формулираха още няколко прости начина за намаляване на мазнината около коремните органи, съобщи в. "Дейли експрес".
 
№1 Разтворими фибри
 
Ежедневният прием на разтворими фибри и пълнозърнести храни, наред с намаляването на калориите, е най-лесният начин за стопяване на коремната мазнина. Тя се трупа най-лесно, но и най-бързо се стопява, успокоиха учените. Промяната на храната е по-ефективна от упражненията.
Ако на ден поемаме по 10 грама разтворими фибри пет години, можем да намалим мазнината около вътрешните органи със средно 3,7%, установиха учени от Баптисткия медицински център в Уейк форест, Северна Каролина.
Разтворимите фибри се съдържат в храни като овесени трици, ечемик, ядки и семена, грах и други варива. Разтворимите фибри образуват гелообразна каша в стомаха, която създава чувство на ситост и спомага за намаляване на холестерола, от който се образува и коремната мазнина.

№2 Нискокалорична диета с пълнозърнести храни
 
Резултатите от друго научно изследване, публикувани в сп. "Американ джърнъл ъв клиникъл нютришън", показаха, че при спазване на нискокалорична диета с пълнозърнести храни също се намалява коремната мазнина. Пример за пълнозърнести храни са овесени ядки, кафяв ориз и киноа.
 
№3 Намаляване на порциите
 
Намаляването на порциите е по-ефективен начин за избавяне от коремните тлъстини, отколкото упражненията на коремните мускули. Въпреки това ежедневните тренировки също са полезни.
Натрупването на мазнини около вътрешните органи е характерно както за дебелите, така и за слабите хора.


Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7