Храните, които ускоряват образуването на бръчки

Начална страница | Интересно | Здраве | Храните, които ускоряват образуването на бръчки

Стареенето е напълно нормален процес и с годините да се появяват бръчки по лицето ни, това е  процес на адаптация през целия живот.
Когато водим нездравословен начин на живот и не сме внимателни към това, което ядем, ускоряваме нормалния процес на стареене.
Оръжията на съвременната козметична индустрия за запазване на кожата ни са много.
Всички средства като хидратация, продукти с антиоксиданти и съставки от природата могат да помогнат много, но все пак  един от най-важните фактори за стареенето освен гените, е и начинът на живот.
Алкохолни напитки - Пиенето на твърде много алкохол е лошо за вашата кожа и тяло. Алкохолът води до бързо стареене, така се появяват преждевременни бръчки, подпухналост, дехидратация, зачервяване и загуба на колаген. Освен това, когато се поглъща твърде много алкохол, се стига до изчерпване на хранителните вещества в тялото, както и до възпаление на черния дроб. Според здравните специалисти алкохолът умерено е здравословен за организма. Пийте умерено, за да избегнете ускоряването на процеса на стареене.
Всичко с кофеин - Кофеиновите напитки като кафето имат ползи за здравето. Всъщност, кафето е известно, че спомага за метаболизма. Въпреки това, пиенето на твърде много напитки с кофеин може да повиши нивата на кортизола в тялото ни. Кортизолът се счита за хормон на стреса. Прекомерното количество кортизол вреди.
Солени храни - Консумирането на солени храни би могло да доведе до признаци на преждевременно стареене, като бръчки и суха кожа. Това е така, защото когато консумираме прекалено много сол, тялото страда от дехидратиране. Това води до дехидратирана, набръчкана кожа. Доколкото е възможно, избягвайте да ядете прекалено много консерви, сирена, бисквити, чипс и други храни, които са с прекомерно много сол.
Рафинирани масла - Много хранителни компании предлагат своите преработени масла като здравословни и естествени. Хората трябва да помнят, че това е само маркетингова тактика, която тези компании правят, за да увеличат продажбите си. Истината е, че преработените масла като рапично, соево масло и други растителни масла могат да доведат до ускорено стареене. Преработените масла са полиненаситени мазнини, които могат да претърпят окисление в тялото. Когато това се случи, това предизвиква възпаление в тялото ви. В резултат на това се увреждат нашите клетъчни мембрани, стига се до бързо стареене.
Енергийни напитки - Енергийните напитки е необходимо да бъдат включени в списъка на храните, които ускоряват стареенето. Когато пиете твърде много енергийни напитки редовно, това може да доведе до увреждане на зъбния емайл. Зъбите стават жълти. От друга страна, здравните експерти твърдят, че енергийните напитки обикновено са с твърде много захар, което също е причина за ускоряване на стареенето.

Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7