3 причини, заради които сутрешното кафе е вредно

Начална страница | Интересно | Здраве | 3 причини, заради които сутрешното кафе е вредно

Почти всяка една дама става рано сутрин с чаша кафе в ръка. За много e по-важно дори от закуската.
Сигурни ли сте обаче, че е полезно за организма ви? Американско проучване констатира, че пиенето на кафе преди 10 часа е доста вредно.
Ако ви е навик, определено трябва да се опитате да се откажете от него. Ето защо:
1. Сутрин нивата на кортизол са най-високи в човешия организъм. Кофеинът от кафето взаимодейства с естественотото производство на кортизол, което покачва нивата на стреса и кръвната захар. По този начин организмът ви свиква да произвежда по-малко количество кортизол и започва да разчита на кофеина, който приемате всяка сутрин. Тоест, в един момент тялото ви вече е напълно свикнало с приема на кафе и възпрепятсвтва естественото произвеждане на кортизол.
2. Честата консумация на кафе довежда до момент, в който вие сте напълно зависими от него и малко по малко спира да ви действа. В даден момент чувствате постоянна умора и започвате на приемате още повече кофеин. А приемайки прекалено много кофеин, вредите сериозно на здравето си и на естествените процеси в организма си.
3. Идеалното време за пиене на кофеинова напитка е 10:00-12:00 часа, когато стойностите на кортизол са най-ниски. Най-високи са от 6:00-10:00 часа, когато всъщност повечето хора консумират кофеин
Представяме ви няколко начина, чрез които да се събуждате без да ви е нужно кафе:
1. Ябълка - колкото и странно да ви звучи, една ябълка помага изключително много за сутрешното пробуждане.
2. Сутрешна физическа тренировка - за времето, през което пиете кафето си рано сутрин можете да си направите една бърза сутрешна тренировка, която определено много ще ви ободри и ще започнете деня си доста по-пълноценно.
3. Чаша цитрусов сок - нямаме предвид сок от магазина обаче, а домашно изтискани плодове. Ще ви ободри максимално и ще даде на тялото ви всички витамини и минерали, от които то има нужда, а също така и ще ви засити
4. Изпийте чаша вода с лимон - ако сте спали дълго време, на сутринта тялото ви вероятно е дехидратирано. Чудесен старт на деня е чаша хладка вода. Дехидратацията води до умора и отпадналост, затова пийте вода, колкото може по-често през целия ден.
5. Наплискайте лицето си с вода - всеки един човек прави това рано сутрин, точно защото е много ободряващо. Лицето е една от най-чувствителните зони и когато усети студената вода, действа директно и на мозъка.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7