Нарът е най-мощният антиоксидант сред плодовете

Начална страница | Интересно | Здраве | Нарът е най-мощният антиоксидант сред плодовете
image

Настъпва времето на екзотичния плод нар.
Нарът е отлично средство за сърцето и кръвоносните съдове и се смята, че е най-силният антиоксидант от всички плодове, пише БГНЕС.
Той винаги е бил символ на здраве, плодородие и дълголетие. Богат е на флавоноиди и полифеноли, а силните му антиоксиданти предпазват от сърдечни заболявания и рак.
Само в една чаша чист сок от нар има повече антиоксиданти от червеното вино, зеления чай и боровинките. Пълен е с витамини В, калий и фолиева киселина.
Трябва да го консумират всички, които имат проблеми със сърцето и кръвоносните съдове (или предразположени към тези заболявания), висок холестерол, запушени артерии (в този случай е особено ефективен).
Последните изследвания показват, че нарът е отлично средство за предотвратяване на развитието на рак на гърдата, рак на простатата, на дебелото черво, левкемия, тумори... Освен това съдържа и компоненти, които вдигат нивото на серотонин и действат благоприятно на всички, които са депресирани и тревожни.
Сокът от нар може да се използва и като добавка в салатите и вода за изплакване на устата, защото има антибактериални свойства. Разредете сока с вода в съотношение 1:3, след което изплакнете устата си в продължение на няколко минути преди да измиете зъбите си.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7