Вижте какво се случва с тялото ни, ако пием мляко всеки ден

Начална страница | Интересно | Здраве | Вижте какво се случва с тялото ни, ако пием мляко всеки ден
image

Съществуват множество изследвания, хипотези и теории за това полезно ли е млякото или не.
Докато растяхме, бяхме буквално принудени да пием чаша мляко, независимо дали ни харесва. След като пораснахме обаче, научихме, че пиенето на прясно мляко след определена възраст може да бъде доста вредно. Ето и обобщение на всичко, което знаем за връзката между прясното мляко и здравето ни.
От млякото може да се появи акне
Известно е, че от всички млечни продукти, млякото причинява възпаление на лицето. Това се дължи на D-галактозата, която е продукт на разграждането на лактозата и провокира възпалителни процеси. Кожата реагира незабавно на това, което ядем. Ако не може да се откажете от прясното мляко, то поне го сменете с кисело.
Причинява подуване
За съжаление, броят на хората с непоносимост към лактоза се увеличава все повече. Силното подуване възниква от трудността на организма ви да преработва млечни продукти. И колкото по-старите ставаме, толкова по-трудно е нашата храносмилателна система да се справи с млечните продукти.
Храносмилателни проблеми
Смята се, че ежедневната консумация на мляко, което съдържа и полезни бактерии и лоши, може да предизвика стомашно разстройство и да доведе до чревна дисбиоза. Това е причината за всички видове здравословни проблеми, вариращи от запек и завършващи с мигрена.
Помага при отслабване
Оказва се, че ежедневната консумация на мляко помага в борбата с наднорменото тегло. Има дори и специални млечни диети, при които загубата на тегло зависи от приема на калций. Той не само укрепва костите, но също така увеличава способността на организма да разгражда мазнините. В допълнение, млечният протеин забавя храносмилането и ни помага да останем пълноценни.
Млякото е източник на протеини
Млякото е едно от най-ефективните средства за изграждане на мускулна маса. Ето защо, то присъства в диетата на културисти и бодибилдъри.
Източник на Калций
С напредване на възрастта се наблюдава забавяне на метаболизма при жените, а нивата на калций в костните тъкани намаляват. Костите стават чупливи и рискът от остеопороза се увеличава. Комбинацията от калций и витамин D в млякото играе много важна роля в подобряването на минерализацията на костите. Затова ежедневната консумация на мляко може да помогне за укрепване на структурата на скелета и за предотвратяване на остеопорозата.
Млякото може да провокира развитието на рак
Въпреки факта, че млякото защитава организма от някои болести, има изследвания, които показват, че IGF-1 протеин усилва растежа на раковите клетки. Ежедневната консумация на мляко допринася за развитието на рак. По този начин жени, които пият две чаши мляко на ден, по-често биват диагностицирани с рак на яйчниците.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7