Ето защо плуването трябва да присъства в списъка ви със занимания

Начална страница | Интересно | Здраве | Ето защо плуването трябва да присъства в списъка ви със занимания

Спортът плуване е доста разпространен и дейността сама по себе си е много полезна за тялото. Без значение дали плувате като професионалист или просто за да се раздвижвате, доказано е, че хората които я практикуват боледуват много по-малко. С плуването се натоварват всички части на тялото, без то да се натоварва прекалено много. Спорта е полезен за хора на всякаква възраст, но задължително трябва да внимавате с басейна,в който ще плувате. Плуването има както много плюсове, така и доста минуси. Ето няколко прости съвета, който да следвате:
1. След плуване в басейна си взимате горещ душ ? Спрете незабавно ! Това вреди много на кожата ви, защото по този начин порите се разширяват и хлора влиза в кожата. Това води до изсушаване, люпене и доста неприятен вид. Вместо това взимайте хладък душ.
2. Не трийте кожата си след плаж. Само попийте водата и нанесете хидратиращ крем. Така ще я предпазите от пресушаване и нараняване.
3. Преди да влезете в басейна се уверете, че е дезинфекциран. Най-често може да получите обрив, сърбеж и червени участъци, ако посетите басейн, който не е.
4. Преди да отидете на басейн се уверете, че нямате алергия към някой от химикалите, с които почистват басейна или към хлор.
За да не се лишавате напълно от удоволствието да плувате бъдете внимателни с мястото, което избирате и никога не пренебрегвайте опасностите. Предпазвайте тялото си и се грижете внимателно за него и за здравето му. Така ще можете да се насладите максимално на удоволствието, което ви носи плуването.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7