Никога не яжте тези храни през лятото

Начална страница | Интересно | Здраве | Никога не яжте тези храни през лятото
image

Лятото е сезонът, който всички толкова много очакваме.
Какво обаче се случва с тялото ни, когато жегите започнат? Апетитът може и да намалее с покачването на температурите, но някои храни са ни особено любими през горещия сезон. Какво обаче е по-добре да  избягваме?
Специалисти са дали отговор на този важен въпрос пред списание "Cosmopolitan".
Нещо много важно: лятото е прекрасен момент да наблегнем на пресни плодове и зеленчуци. Що се отнася до месото, специалистите предупреждават да не ядете колбаси и салами, а да гледате да взимате само пресни продукти, нещо съществено за здравето.

Морски дарове: Ето нещо, към което да сме особено внимателни, предупреждават специалистите.
Ако морските дарове не са пресни или не са били съхранявани правилно, могат да предизвикат хранително натравяне, което да ни закара в спешното, вместо на плажа.
Ако след консумация почувствате световъртеж, гадене, стомашен дискомфорт или повишите телесната си температура, незабавно потърсете лекарска помощ.
За кои други храни да внимавате през лятото - вижте в галерията ни.

Хот-дог на палжа: звучи страхотно, но само на теория. На практика, кренвиршът е толкова вреден за здравето ви, заради обработеното месо, че на практика тялото ви, което цял ден е било на слънце, или пък сте плували и имате нужда от енергия, няма да получи никакви хранителни вещества, а само канверогенни такива. Резултатът е, че може рязко да ви прилошее.

Не яжте сладолед във фунийка, а такъв на клечка. Защото фунийката е направена от материали, съдържащи много захар. Това може да предизвика много силна жажда и ако поемете рязко прекалено много течности, можете да усетите тежест в корема.

Не яжте сладолед във фунийка, а такъв на клечка. Защото фунийката е направена от материали, съдържащи много захар. Това може да предизвика много силна жажда и ако поемете рязко прекалено много течности, можете да усетите тежест в корема.

Нещо изненадващо: по възможност не поглъщайте семките на динята. Те предизвикват стомашен дискомфорт, който да довдеде до дехидратация.

Източник: cosmopolitan.com, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7