Ето как кокосът ще подобри здравето ви!

Начална страница | Интересно | Здраве | Ето как кокосът ще подобри здравето ви!
image

Кокосът е един от любимите продукти на всеки, който иска да запази здравето и красотата си за по-дълго. Той не само мирише страхотно, не просто може да се използва както в ритуалите за красота, така и за приготвяне на кулинарни изкушения. Той е източник на здраве за цялото тяло, без значение дали ще изберете да го приемате отвътре или отвън.
Ето какво трябва да знаете, ако искате да включите кокос в грижата за здравето си. Въвеждането на кокосово масло във вашата диета може да има много ползи за вашето здраве, главно ако имате проблеми с храносмилането, паметта или когнитивната функция, нивата на холестерола и кръвната захар. Това са основните предимства на кокосовото масло във вашата диета:
Храносмилането:
Aнтибактериалните, противогъбичните и антимикробни свойства помагат да се контролират паразитите и гъбите, като същевременно се подпомага ефективното усвояване на основните хранителни вещества. С други думи, кокосовото масло не само е лесно смилаемо, но и подобрява производството на пробиотици. Друго медицинско проучване установило, че тези, които ядат кокосово масло, изгарят повече мазнини, отколкото са правили, когато кокосът не е част от диетата им.
Кръвната захар и енергията:
Кокосовото масло съдържа вещества, които поддържат производството на инсулин под контрол, което е от съществено значение за здравословните нива на кръвната захар и устойчивата енергия. Тъй като кокосовото масло подпомага метаболизма ви, това е чудесна съставка, която можете да добавите към вашата сутрешна напитка по избор, за да поддържате енергията си през целия ден.
Холестерол и хормонален баланс:
Според публикацията на Харвардското медицинско училище, кокосовото масло съдържа някои здравословни мазнини, които подобряват нивата на холестерола, когато се използват умерено. Това са същите видове мазнини, които ще откриете в авокадото и сьомгата. Тъй като кокосовото масло има здрави киселини като лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина, можете да го включите в готвенето чрез смяна на обикновеното масло или зехтин с кокосово масло от време на време. Опитайте да го намазвате върху парче препечена филийка за закуска.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7