Сухотата в очите е често срещан проблем, особено за хора над 50 години

Начална страница | Интересно | Здраве | Сухотата в очите е често срещан проблем, особено за хора над 50 години
image

Сухото око е често срещан проблем, който само се влошава с възрастта. Симптомите включват сърбеж в окото, парене, дразнещо чувство, замъглено виждане и/или сълзене. Това може да бъде временен проблем, причинен от състоянието на въздуха, вятър, отоплителна система като пещ, прекарване на много време пред компютъра или даже ядене на лютиви храни. Хроничното сухо око обикновено е причинено от проблем свързан с продукцията на мейбом, мазнина, която е необходима част от сълзите и пази предната част на окото влажна. Тази мазнина се произвежда от малки жлези, разположени по ръба на клепача. Когато тези жлези са запушени или възпалени, те не могат да отделят нужната мазнина. Свръх отделянето на сълзи не може да предпази окото или да го „храни“. То може да доведе до инфекции на очната ябълка или даже до загуба на зрение.
Сухи очи се срещат често при продължително четене, гледане на телевизия или компютър, защото в такъв случай мигаме по-рядко, а самото мигането помага за отделянето на мазнината, необходима за здравословни сълзи. Добре е да правите почивка при тези дейности на всеки 10 минути, като плътно затваряте очи с докосване на горния и долния клепач за 2 секунди. Също така, носете очила или слънчеви очила, когато сте изложени на вятър и използвайте овлажнител за въздуха и избягвайте пушек и вентилатори. Може също така да държите топла, чиста хавлиена кърпа върху очите си за 10-15 минути всеки ден. Това ще помогне за отпушването на мастните жлези. Изкуствени сълзи също могат да помогнат за предотвратяването и лекуването на сухи очи.
Всяка загуба на зрение е заплашителна и води до инвалидизиране. Исус изцели много слепи хора. Той може да премахне и духовната слепота, която засяга всички нас. В 1 Петр. 2, стих 9, ни е напомнено, че Бог ни е призовал от духовната тъмнина в Неговата чудна светлина. Исус наистина е светлината на света, като прави ясна целта на живота и как можем да отидем на небето. За повече духовно просветление вижте:
www.helpinghandsbulgaria.net

Helping Hands Eastern European Ministries
за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7