Как да пиете вода с лимон по правилния начин

Начална страница | Интересно | Здраве | Как да пиете вода с лимон по правилния начин
image

Много от вас знаят, че когато животът ви дава лимони, трябва да ги добавите към водата си. Заедно с успокояване на възпалено гърло, подпомагане на храносмилането и елиминиране на токсините, пиенето на лимонена вода дава редица ползи за здравето… нали? За да разберете дали добавянето на няколко резена всъщност прави добро на тялото ви, се консултирахме със сертифициран клиничен специалист по хранене и личен треньор. Ето какво казва той за водата с лимон:
Колко лимон трябва да използвате за резултати?
Според него все още можете да се възползвате от предимствата на лимоновата вода, стига да включите целия лимон, включително кората. Едно проучване, публикувано в Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, показва, че някои полифеноли, открити в лимонова кора, подпомагат загубата на тегло при плъхове с високо съдържание на мазнини. Освен че потенциално ви помага да свалите килограми, плодът е пълен с витамин С. Един лимон съдържа голямо количество витамин С, който е необходим за производството на колаген в тялото ви, повишава имунната ви система и регенерира глутатиона (мощният антиоксидант използван в ежедневната детоксикация).
Най-добре е да добавите лимон към студена, топла или гореща вода?
Топла вода. Тази температура помага за извличането на витамин С и полифеноли както от лимона, така и от неговата кора. Въпреки че витамин С не е устойчив на топлина - което означава, че може да се разгради, след като достигне определена температура - дори температурата на кипене не е достатъчно гореща, за да отхвърли ползите от плодовете. Топлата вода обаче е идеална, тъй като е по-лесно да се пие в големи количества.
Кое е най-доброто време за пиене на лимонена вода?
Нашето тяло е изключително дехидратирано, когато се събудим, така че нека топла вода с лимон е първото нещо, което приемате сутрин. Докато спим, губим много вода чрез дишане. Хидратирането с топла чаша лимонена вода е най-добре, когато се събудите, за да помогнете за попълването на загубеното за една нощ.
В допълнение към добавянето на вкус към вашата вода (и помага за вашия прием в резултат), лимонът може да стимулира имунната система и да образуват колаген в тялото ви (което насърчава здравето на кожата и ставите), благодарение на високите нива на витамин С. Но бъдете предупредени: може да рискувате да изтъните емайла на зъбите си, като пиете лимонена вода цял ден, всеки ден. Освен това хората с високи нива на желязо в кръвта трябва да ограничат приема си, тъй като лимонът може да увеличи способността на тялото ви да абсорбира желязо.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7