Тайните на миналото ни, скрити в болките на тялото ни

Начална страница | Интересно | Здраве | Тайните на миналото ни, скрити в болките на тялото ни
image

В  нашият живот идва време, в което всичко си идва на мястото и има определено отношение с миналото ни.
Неразрешените проблеми с някой от родителите ни един ден влияят върху отношенията ни с партньорите ни. Нашите родители са част от същността ни, наследственост и поведение в бъдещето ни. Ние несъзнателно отхвърляме тази си същност, което води до дисбаланс в психическо отношение и до проблеми в общуване с хората. Независимо кой от двамата родители отхвърляме, това ще бъде причина за разцепване на нашата същност.
Болките в гърба ни или усещането за тежест в раменете е свързано с преживяване от миналото ни, но и с нечестни отношения с близки до нас хора.
Когато общуваме с някой, които ни завижда, тайно изпитва омраза или е лицемерен - той се лепва зад гърба ни и започва да ни причинява дискомфорт. Тук е много точен израза „удър под кръста”. Общуването ни с лицемери ни разболява най-бързо, проникването на негативна енергия у нас става моментално.
Пазенето на тайни от миналото или задържане на чувства, неизказването им към близки ни хора, води до „запечен“ стомах (лениви черва).
Болките в гърлото, често боледуване от възпаление на сливици се среща при хора, на които им е трудно да се изразяват по начин, по който се чувстват. Тези личности почти не влизат в конфликти с околните.
Когато продължително време не изказваме истинските си чувства и мисли се разболяваме от щитовидна железа (това е болестта на нашето време).
Чувствата, които прикриваме зад хрисимо поведение (да не обидим шефа си, близките си и приятели) всичко онова, което си мислим, но не го доизказваме, си остава вътре в нас и започват заболяванията ни:
Бъбреци - реагират на нашите страхове.
Сърце - липса на любов.
Кожа -алергии екземи - Продължителни вътрешни конфликти със себе си.
Трябва да се вглеждаме в реакциите на тялото си, защото не винаги се разболяваме от външни фактори, по-често болестите се дължат на нашата психика. Помиряването ни с миналото и прошката ни към родители и близки може да изцели душата и тялото ни.
И колко е права Луиз Хей: „Всеки държи в ръцете си ключа да излекува живота си и да получи най-доброто от него”, това е мотото на книгата й „Излекувай живота си”. Прочетете я!
И още малко от Луиз Хей. Любимото ми: „Чувствам се добре, когато се погледна в огледалото и си кажа - Обичам те, наистина те обичам!”
Ако започнем да обичаме и малко себе си, ако си казваме сутрин „не ми пука, добре съм” и вярваме в това, ще сме по-здрави.

Таня Георгиева
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7