Облекчете различни здравословни неразположения чрез масаж на 9 акупунктурни точки

Начална страница | Интересно | Здраве | Облекчете различни здравословни неразположения чрез масаж на 9 акупунктурни точки
image

Върху дланите се намират определени точки – акупунктурни – които са свързани с различни органи и области в организма. Чрез въздействието върху тях, под формата на лек масаж или притискане, е възможно да се повлияе върху различни здравословни нарушения, да се намали съществуваща болка, тялото да се отпусне и да се освободи от натрупани умора и стрес.

Необходимо е да окажете лек натиск, който в никакъв случай не трябва да бъде болезнен, върху желаната точка, за приблизително 5 минути. През това време дишайте бавно и спокойно. Вижте точките на снимката, които са номерирани, както и органите, с които са свързани.

1. Палец – номер 1
Точката, намираща се върху палеца, може да спомогне за справяне с кашлица и недостиг на въздух. Също така, притискането й, би повлияло за подобряване функцията на щитовидната жлеза.

2. Палец – номер 2
Точка номер 2, би могла да облекчи симптомите на депресия, тревожност, да помогне за намаляване нивата на стрес и умора. В допълнение, лекият масаж върху нея ще облекчи главоболие, болки в стомаха и панкреаса.

3. Показалец – номер 3
Ако имате здравословни нарушения на функцията на бъбреците и пикочния мехур, е добре да притиснете тази точка. Освен това, чрез третирането й, можете да намалите мускулни неразположения в гърба, киселини в стомаха и болки в зъбите. Можете да се отървете от безпокойство и умственото напрежение.

4. Среден пръст – номер 4
Точката, под номер 4, е свързана с черния дроб и жлъчния мехур. Отговаря и за по-добро кръвообращение, облекчаване на мигрена и менструални спазми. Също така, ако се чувствате нерешителни или раздразнителни, масажът върху нея може да спомогне за подобряване на настроението ви.

5. Безименен пръст – номер 5
Близо 5–те минути, които трябва да отделите на тази област от ръката, както и на всяка друга акупунктурна точка, ще стимулират функцията на белите дробове и дебелото черво и ще подобрят състоянието на кожата.

6. Кутре – номер 6
Масажът на тази точка ще подпомогне работата на сърцето, тънките черва, както и състоянието на костната тъкан. Същевременно е препоръчително да притискате малкия пръст, ако сте угрижени или тревожни.

7. В долната част на дланта - номер 7
Натискът върху нея може да помогне за регулиране нивата на кръвна захар.

8. В центъра на дланта – номер 8
Ако при вас са налице нарушения в храносмилателната функция и болки в корема, то трябва да масажирате тази точка.

9. Точка номер 9
Тя е отговорна за ендокринната система и работата на сърцето.

 
Източник: ruslekar.info, Framar.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7