Кое поколение е най-застрашено от затлъстяване?

Начална страница | Интересно | Здраве | Кое поколение е най-застрашено от затлъстяване?
image

Различни фактори определят склонността на хората от дадено поколение към затлъстяване. Например, така наречените милениалс, милениали или поколението Y - хората, родени от началото на 80-те до средата на 90-те години на XX век - са най-склонни към затлъстяване в сравнение с предишните поколения. Това показва изследване, проведено от британската благотворителна организация Cancer Research UK.
Според резултатите от изследването над 70% от милениалите ще имат наднормено тегло на възраст от 35 до 44 години. При това за сравнение сред родените от 1945 до 1955 хората с наднормено тегло на тази възраст са 50%.
"Това означава, че милинеалите са поколение, което най-много от всичко страда от излишно тегло, за времето, за което се е извършвало събиране на данни", се отбелязва в изследването.
"Милениалите са известни с това, че следват тенденциите на здравословното хранене, но нище не е в състояние да надмине балансираната диета. Най-добрият способ да се съхрани здравословното тегло е да се ядат повече плодове, зеленчуци и друга храна с влакнеста структура, като в същото време се намали количеството на употребяваната вредна храна", заявява професор Линда Бауълд, експерт в организацията.
Изтъква се предупреждението, че наднорменото тегло и затлъстяването са свързани с 13 вида рак, включително с рака на гърдата, на бъбреците, на дебелото черво, допълва БГНЕС.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7