Консумирайте зехтин на гладно поради 9 причини

Начална страница | Интересно | Здраве | Консумирайте зехтин на гладно поради 9 причини
image

Зехтинът съдържа голямо количество макроелементи, мастни киселини и витамини. Той е много ценен за нашето здраве. Представяме ви списък с най-убедителните причини за консумацията на този натурален продукт.
1. За профилактика на дебелото черво
Зехтинът защитава клетките от увреждане и предпазва от появата на ракови заболявания. Освен това той подобрява работата на червата и облекчава констипацията.
2. За здрава кожа, коса, нокти и кости
Този натурален продукт е полезен за косата и ноктите. Той възстановява, подхранва и насърчава техния растеж. Може да го използвате като маска за коса или кожа, но е по-полезен, когато се приема вътрешно.
3. За пречистване на черния дроб
Черният дроб изпълнява много важна функция в тялото: той пречиства всички вътрешни системи. Понякога този орган има нужда от детоксикация. Вие може да направите това с помощта на зехтин. Комбинирайте 2 супени лъжици от него с прясно изцеден сок от 1/3 лимон и консумирайте сместа.
4. За намаляване на теглото
Зехтинът съдържа голямо количество мастни киселини, които могат да предоставят чувство на ситост. Този натурален продукт е един най-добрите заместители на маслото.
5. За укрепване на имунната система
Мастните киселини в зехтина играят важна роля за правилното функциониране на тялото. Те помагат за регулиране и укрепване на имунната система, както и за облекчаване на автоимунните заболявания.
6. За предпазване на сърцето
Съществуват два вида холестерол: LDL (лош) и HDL (добър). Лошият измества добрия. Как може да увеличим нивото на HDL холестерола в тялото? Един от начините е като се придържаме към средиземноморска диета, която включва зърнени храни, плодове, зеленчуци и зехтин.
7. За намаляване на възпалението
Зехтинът има сходно действие с ибупрофена. Той помага за намаляване на възпалението в организма. Изследванията показват, че 3-4 супени лъжици зехтин се равняват на близо 10% от необходимата доза ибупрофен.
8. За контролиране нивата на кръвна захар
Този натурален продукт намалява нивото на холестерол и кръвна захар. Това означава, че той е много полезен за хората, страдащи от диабет, и за сърдечно-съдовата система.
9. За защита на мозъка
Зехтинът помага на нашия мозък, който има нужда от много кислород и страда от свободните радикали. Освен това той подобрява паметта и намалява риска от депресия и Алцхаймер.
Източник: www.brightside.me, Framar.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7