Няколко съвета за здравословно хранене по празниците

Начална страница | Интересно | Здраве | Няколко съвета за здравословно хранене по празниците
image

Наближават най-хубавите и чакани празници в годината - Коледа и Нова година. Те са изпълнени с коледно настроение, много подаръци, хубави моменти със семейството и приятелите и с богатата празнична трапеза.

Разбира се, не трябва да свързваме празниците само с консумацията на храна и алкохол. Но обедите и вечерите през празничните дни често продължават дълго и може да изядем двойно повече храна от обикновено. Ето няколко съвета за здравословно хранене по време на празниците:

На празничната трапеза трябва да се храним бавно и да се фокусираме върху приятните преживявания. Тогава няма да преяждаме и да се чувстваме зле след това.

Преди да седнем на масата не трябва да похапваме мазни и сладки неща.

Преди основното блюдо можем да наблегнем на салатите и зеленчуците, така няма да се нахвърлим на храната.  Добре е да избягваме храните с високо съдържание на мазнини, а също и с високо съдържание на захар.
Алкохолът трябва да е по-малко. Освен че е калоричен, той увеличава апетита. Безалкохолните и газирани напитки съдържат прекалено много захар и е по-добре да се избягват.
Не е нужно да спазваме строга диета по време на празниците. Може да си позволим от време на време вредните храни като чипс, пуканки, шоколади, но в ограничени количества.
Не да преяждаме, все едно ги ядем за последен път, а да им се наслаждаваме.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7