За болкоуспокояващите лекарства и духа

Начална страница | Интересно | Здраве | За болкоуспокояващите лекарства и духа
image

Може да изглежда че ибупрофен, аспирин и напроксен са чудотворни лекарства, но те предизвикват много повече от успокояване на болката. Много от другите ефекти на тези лекарства може да бъдат доста лоши, особено за хората над 60-годишна възраст. Нестероидните противовъзпалителни лекарства действат като намаляват едно химическо вещество, наречено простагландин. Това води до намаляване на болката, но може да бъде вредно, тъй като тялото се нуждае от тези химически вещества за подпомагане създаването на защитна обвивка на стомаха, за контрол на кръвното налягане и за нормална бъбречна функция.
Понеже тези лекарства пречат на образуването на защитна обвивка на стомашно чревния тракт, ако те се взимат за по-продължително време от няколко дни, могат да се развият възпаления и язви. Страничните ефекти са по-възможни у възрастни пациенти, тези, които приемат по-високи дози и които ги приемат редовно. Увреждането на стомашно чревния тракт, включително язви, е сравнително често срещано. Приемането им с храна, НЕ възпрепятства дразнене на стомашно чревния тракт или образуване на язва.
Язви в стомашно чревния тракт, особено в стомаха с неговото богато кръвоснабдяване, могат да доведат до кръвоизлив и даже смърт от тежка кръвозагуба. Жалко е, но такова тежко кървене от стомашно чревния тракт може да напредне много бързо. Тези, които взимат лекарства за разреждане на кръвта или преднизон са по-предразположени към силно кървене от стомашно чревния тракт. Взимането на аспирин с ибупрофен също повишава риска от язви и прекалено кървене, а приемането на антидепресанти с тях също повишава риска от кървене от стомашно чревния тракт.
Ибупрофенът може да повиши кръвното налягане и противодейства на лекарствата за високо кръвно налягане. При редовната му употреба може да настъпи увреждане на черния дроб и бъбреците, а хората пиещи алкохол са по-склонни към увреждане на черния дроб. Понеже увреждането на черния дроб и бъбреците не е винаги явно, хората които взимат редовно ибупрофен трябва да провеждат тестове за мониториране на чернодробната и бъбречната функция, както и за кървене от стомашно чревния тракт или друга кръвозагуба. Тази статия не е предназначена да замести вашия личен лекар. Целта е да ви даде важна информация за наличните лекарства.
Парацетамолът е друго болкоуспокояващо лекарство, което може да се закупи без докторско предписание. Той не предизвиква раздразнение на стомоха. Но ако се взема в по-голяма доза може да увреди черния дроб. Хората, който имат проблеми с черния дроб или пият повече от чаша алкохол на ден и вземат парацетамол са предразположени към увреждане на черния дроб при по-малка доза от лекарството.

Сега по малко по-различна тема. На днешно време, разполагаме с различни видове духовни съвети и информация. Някои от тях са доста популярни поради това, че създават чувство на самозадоволство и успокоение. Доста хора са привлечени към такива интернетни страници и организации, и може да им отнеме много време преди да разберат, че лидерите на тези организации споделят мненията с цел да спечелят пари и популярност. Но това не е нова тенденция, имало го е дори и преди времето на Христа. Пророкът Еремия предупреди хората, живеещи в Йерусалим за такива лъжливи учители. “Мир, мир! А пък няма мир.” (Еремия 6:14). Много от хората в Йерусалим отхвърлиха истината, проповядвана от Еремия, и не успяха да избегнат завладяването и атаката на вавилонците. В Америка няма регулиране на религийте, които се практикуват, и поради това е лесно за хората актовно да се включат в практикуването на религиозни и духовни организации, които могат да им навредят и отклонят от истината. Божието слово, записано в библията, е единствения источник на истина. Пасторите в Мисурския Синод изучават еврейски и древен гръцки език в семинария, за да придобият по-добро разбиране на библията и да могат да наставляват хората в библейските истини. В района на Чикаго и много други райони в Америка има църкви, които са под ръководството на Мисуркския Лютеранки Синод. Статии, написани от лютерански пастор, може да намерите и прочетета на нашата интернет страница. www.helpinghandsbulgaria.net.
В Melrose Park има църква, която принадлежи към Мисурския Лютерански Синод .Тя се нарича Apostles Lutheran Church, а адресът е: 10429 W. Fullerton Avenue, в близост до Manheim and Fullerton. Църковната служба е всяка неделя в 9:15 ч. сутринта, а след службата има библейски урок в 10:30ч. Служба има и в Деня на благодарността в 9:15ч. сутринта.

Д-р Линда Филипс
за в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7