Мислите ни контролират нашето здраве

Начална страница | Интересно | Здраве | Мислите ни контролират нашето здраве
image

Между човешкия ум, емоции и тяло има неразривна връзка. Всяко едно емоционално и психическо състояние оказва влияние на физическо ниво. Мислите и чувствата са свързани с определени части на тялото и могат да провокират, да отключват дадени заболявания. Повечето от хората не подозират с каква енергия и сила разполагат и много от тях разпиляват този безценен ресурс, като пълнят живота си с болка, гняв, омраза, ревност, страдание, недоволство - все негативни мисли. Хората сами си създават безсмислени стресови ситуации. Стресът и дълготрайните тревоги могат да предизвикат болестни реакции в организма ни. Това състояние на продължителен стрес се нарича - дистрес. Болестите или нещастните ситуации съвпадат с времето на промени в битието ни - брак, развод, раждане, смърт на близък човек, загуба на работа, или нова работа, ново жилище. Всяко излизане от познатото равновесие прави човек тревожен и притеснен. Имунната ни система има огромен потенциал от защити и една от тях е болестта. Болестите ни предпазват от тотален разпад на психиката ни. Но в този момент ние трябва да помислим за състоянието си и да направим някаква промяна с нас, за да върнем баланса на организма ни. Имунната ни система създава антитела срещу болестни микроорганизми, тя създава и имунитет срещу тях. Но нашата имунна система е пряко свързана с нервната ни система. Голямото количество стрес е враг и винаги ще бъде такъв на имунната ни система.
Още в ранно детство в  човек се програмират модели за възприемане на себе си, на другите и света. Личната ни ценностна система изгражда личната реалност на всеки от нас. Човешкият житейски опит е различен, различни са условията и средата на всеки от нас. Всеки човек живее в собствения си свят, който се отличава от света на другите. Човек създава своя свят под влияние на - видяно, чуто, усетено и преживяно. Ако личната реалност не ни харесва можем да я променим, защото всеки трябва да е отговорен за собственият си живот.
Човек възприема съзнателно 18% , като факти, събития и явления от това което се случва, останалите 82% са подсъзнателно възприемане на самата действителност или реалност. Промяна в живота е възможна, чрез промяна на подсъзнателната лична програма или простичко казано чрез промяна на себе си. Подсъзнателно ние контролираме всичко, което се случва в организма ни чрез мозъка. Хората са нещастни, защото са програмирани не за реалност, а за илюзии. Всяка една стресова ситуация е придружена с определена емоция. Много е важно как я приемаме - с разум или с илюзия. Ако се научим да приемаме житейските ситуации като уроци, а не като стрес и неудачи, то ние ще подобрим значително живота си. Всичко е в мислите ни, както здравето, така и болестта ни.

Таня Георгиева
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7