Не трябва да отслабваме на килограми, а на мазнини

Начална страница | Интересно | Здраве | Не трябва да отслабваме на килограми, а на мазнини
image

Ако попитате някого, какво иска най-много да постигне, когато става дума за здравословното му състояние, най-вече тяло, то най-вероятно ще ви отговори, че би искал да отслабне, пише Рейчъл Хуси за "Индипендънт".
Да, има хора, които трябва да отслабнат и на килограми, но според Рейчъл хората смятат погрешно, че е по-важно да отслабваме на килограми, а не да губим мазнини, защото двете са различни неща.
"Трябва да спрем да мислим за губене на килограми, а за изчистване на мазнини", пише тя.
Рейчъл се допитва до Рич Тидмарш, личен треньор на звезди и елитни атлети, чието мнение по въпроса я изненадва.
"Идеалното решение за всеки е, да отслабва, но не губейки от реалното си тегло, а от мазнините", казва Рич.
Ако искате да бъдете здрави, да изглеждате добре, но и да сте в отлична физическа форма, то спортувайте и се хранете по-здравословно, но с идеята да трупате и оформяте мускулатура, а в същото време да чистите мазнини, казва Тидмарш.
"Същите килограми, но с преобладаващи мазнини в тялото, изглеждат съвсем различно от тяло с мускули", казва треньорът Никола Адайсън.
Проблемът е обаче, че сме прекалено загрижени за теглото си, това е грешно. Експертът по здравословно хранене Гав Галибранд казва, че трябва да обръщаме внимание на мерките си в сантиметри, а не в килограми.
Килограмите са важни, но според Гав мисленето, че трябва да се претегляме постоянно, е грешно.
За него от по-голямо значение са три други фактора: реалните размери на тялото, телесните мазнини и крайния резултат от предприетите мерки.

"Всеки може да намали храненето, за да отслабне. Когато сме на диета първоначално губим бързо килограми, защото изхвърляме от тялото си предимно вода", казва още той.
Гав съветва да изграждаме мускули и здраво тяло, а добрите тренировки да бъдат комбинирани с храна, богата на протеини, "добри мазнини" и ниско съдържание на въглехидрати. Ключът към успеха е гарантиран по този начин, смята Гав.

Източник: Independent, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7