8 признака, че не пиете достатъчно вода

Начална страница | Интересно | Здраве | 8 признака, че не пиете достатъчно вода
image

Няма нищо по-освежаващо и ободряващо от една хубава чаша, пълна с вода.
От изключително значение е да приемаме всеки ден вода, най-вече по време на летните жеги.
Водата помага да се поддържа нормалното тегло на тялото. Тя спомага за регулиране на метаболизма и апетита. Затова при диети е добра идея да пиете вода от сигурен минерален извор, за да си подсигурите добри резултати.
Водата може да ви предпази или намали главоболието.
Ако нямате навик да пиете вода, то вече има много мобилни приложения в интернет, които може да изтеглите на телефона. Те ще ви подсещат, че е време да пиете вода.

1. Устата ви е суха
Ако имате това усещане, не се насочвайте към газираните или сладки напитки. Чистата вода овлажнява лигавицата на устата и гърлото, така я поддържа естествено влажна и правилно функционираща.
2. Кожата ви е суха
Кожата е най-големият орган на тялото. Ето защо тя има нужда от много хидратация. Сухата кожа е един от най-ранните признаци на липсата на вода, което може да доведе до много по-големи проблеми, особено с бъбреците.
3. Усещате жажда
Чувството на жажда е вече сериозен сигнал, че в организма ви липсват достатъчно течности.
4. Изпитвате болки в ставите
Водата е абсолютно необходима, за да предпазим костите, но и да не изпитваме дискомофрт с всяка стъпка, която правим. Поддържайки тялото хидратирано.
5. Чувствате се все изморени
Може да работите много, да имате много задачи и в къщата си, но това не значи, че трябва да се чувствате изморени. Една от причините за умората, освен емоционални и физически причини, се дължи на това, че не сте приемали достатъчно вода през деня.
6. Изпитвате остър глад
Когато сте дехидратирани и изпитвате слабост, тялото ви може да се обърка, че има нужда от храна. Допълнителната храна създава повече работа за тялото, докато пиенето на вода пречиства органите и ги снабдява с кислород.
7. Имате проблеми с храносмилането
Споменахме, че сухотата в устата и гърлото са симптом на дехидратация. Това важи и за цялата храносмилателна система. Без правилна хидратация, функционирането на цялото тяло отслабва.
8. Стареете преждевременно
Както вече стана ясно, кожата се чувства и изглежда добре, когато пиете повече вода. Липсата на течности довежда и до по-бързо стареене. Разбира се, стареенето може да се подпомогне и от стрес, лошо хранене, липса на сън, но и липсата на достатъчно течности спомага този процес.

Източник: Lifehack.org,Obekti.bg, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7