Георги Стоименов: Григор покани отбора за ATP Cup по-рано в Австралия

Начална страница | Интересно | Cпорт | Георги Стоименов: Григор покани отбора за ATP Cup по-рано в Австралия
image

Григор Димитров е поканил отбора на България за ATP Cup да се събере по-рано в Австралия, така че да може да разговаря с всички от състава. Това разкри Георги Стоименов в епизод 12 на Подкастът Tennis Café, в който мениджърът на водещия ни тенисист бе специален гост.
Надпреварата започва на 3 януари, като България участва благодарение на Григор и играе с Великобритания в първия си дуел. В състава попадат  още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.
„ATP Cup е с голямо бъдеще. Аз съм говорил с повечето от играчите – всеки е изключително емоционален за това участие. Всеки би трябвало да се почувства добре. Идеята е всички да заминат по-рано. Григор ще бъде там по-рано и ако всеки от отбора успее, ще бъде прекрасно. Така заедно ще тренират и ще говорят“, каза Стоименов.
България попадна в група с Великобритания, Белгия и Молдова в Група C на ATP Cup. Страната ни зае мястото на Швейцария в потока след отказването на Роджър Федерер, ATP Cup се провежда в три австралийски града – Пърт, Сидни и Бризбън, в рамките на 10 дни (3 до 12 януари), като ще служи за подготовка за Australian Open и участват 24 страни.
„ATP Cup е създаден, защото имаше пазарно място за такъв турнир. Купа „Дейвис“ отказаха да се променят с годините – турнирът е „собственост“ на ITF, която се оказа по закостеняла институция по отношение на приемането на някои истини. Аз много уважавам стъпката от страна на АТР и инициативата им с Купа „Дейвис“ да направят едно състезание, но Международната федерация по тенис са отказали“.
Независимо от историческия статут на Купа „Дейвис“, трябва да се търси някаква промяна. В България има и допълнителен фактор – това е факта, че разликата между Григор и останалите е доста голяма и за да играе Купа „Дейвис“ трябва да прави допълнителни компромиси. И тук е въпросът той как помага повече на България – като добър в това, което прави, и е топ в света, или ако играе Купа „Дейвис“. Той е на ясното мислене, че като се грижи за себе си помага повече“.
„Аз съм сигурен, че лека полека ще се стигне до ситуация, при която двата турнира ще се обединят. Каква е ситуацията сега – ATP Cup има финансова подкрепа, Купа „Дейвис“ също има. Всеки спонсор иска индивидуално представяне – къде е краят на цялото това нещо? Не може всяка голяма компания, решила да инвестира в тениса, да има собствен турнир, собствен формат, собствено нещо. Играчите са едни. Всичко това трябва да се регулира“, каза Георги Стоименов в Подкастът Tennis Café.
Георги Стоименов разкри, че в момента се търси нов треньор на Григор Димитров и вече има списък с потенциални имена:
„Григор е много чувствителна личност и той обича да си харесва нещата. Ако я няма тази свързаност на друго ниво между себе си и човека до него, е трудно. Колкото и да се опитва да гледа професионално на нещата – тоест треньорът има конкретните качества, отговаря на изискванията като CV. Има го обаче този фактор с усещането за човека, който играе страхотна роля“.
„Аз винаги давам следния пример – когато Григор започна работа с Рашийд, първият му турнир беше Стокхолм. Рашийд можеше да дойде в четвъртък. Григор спечели турнира. Никой не си е помислил, че благодарение на присъствието на треньора и сериозните му съвети, свързани с техниката на играта, Григор е спечелил турнира би било лекомислено. Тоест тази емоционална обвързаност е много важна за играчите, особено за Григор“.
TennisKafe.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7