Вярната любов между автомобила и спорта - в действие...

Начална страница | Интересно | Cпорт | Вярната любов между автомобила и спорта - в действие...
image
Всички да са на ясно: с едри букви на предното стъкло: "Ski Team Sweden"

... Точно в края на  пълнолунието на 14 октомври и новолунието на 28 октомври т.г. , първият ден след 27-ми - денят на Българските местни избори, когато 29 477 кандидати за общински съветници и чакаха резултата от изблиците на народната любов и омраза, , 1253 кандидати за общински кметове, 5 040 кандидати за кметове на кметство и 463-ма кандидати за кметове на район се отспиваха, кой с добри, кой с много лоши сънища, в Кралство Швеция, където като че слабо се интересуваха от нашите грижи, се случи нещо много положително, много поучително и най-вече - поразително укрепително!

Новият автобус на Националния футболен отбор на ГерманияНашите братя по Евросъюз и НАТО ни изпревариха в планетния шампионат за наградите и купата   "Мис Автобус" Става дума за това чии футболисти, атлети, скиори  и пр. ще се возят пред просълзените от щастие очи на своите фенове с най-новите и най- здрави и красиви автобуси.
Може и да Ви се струва, че нещо се опитвам да се шегувам, но от тук нататък навлизаме в напълно сериозни гьолове и океани.
Представете си , че заедно с Вас сме собственици на, да речем, Реал - Мадрид. И ги извозваме играчите по разните мачове с автобус сглобяван в Мароко... И в един лош ден от мотора му изпадне някой лошо затъкнат зъб, по-точно бурма, от Сали Мохамед Короко Коко...  И ни  се наложи да събираме костите на отбора, който преди няколко часа е струвал  1 милиард и 646 милиона евро  /Реал - през 2018 г./. И к,во? Ще съдим Короко Коко?
Ъх!

Интериорът е дълга приказка, но ще мине само с една снимка, иначе става страшно...Затова и в Кралство Швеция, които са колкото едно средно китайско село, около 10 милиона, но мислещи глави, правят друго. За скъпите хора, в техния  случаи скиори, създават скъпи, но надеждни, условия за живот и развитие на таланти и перфектна дейност.

Снегът в Швеция не е сезон, а съдба, Там децата се раждат със ски на краката ... И още през 1882 г. шведският крал  Оскар ІІ построява дълга, дълга... железница до  снежния рай Оре - от тогава до днес - най-чистият, красивият, обичаният, посещаваният в света ски-курорт. Това е Скиорската Мека, царството на шеметни бели картини и свръх модерни спортни съоръжения. Тук можете да видите и най-великото спортно, нощно шоу - с най-различни породи ски, с безплатното осветление от Северното сияние, с което Бог е благословил Швеция.

А Небето и Земята тук са се обединили за да създадат едни от най-големите скиори на нашата планета.

Достатъчно е тук да споменем само  Ян Ингемар Стенмарк, алпиец, почти непобедим в периода 1970/80-те години, "Най-Големият" за всички времена досега в слалома и в гигантския слалом. Има 86 победи в състезанията за световната купа, 155 медал! Най-големият слаломист  е 3 пъти световен и 2 пъти олимпийски шампион!

За шведските национали по ски се погрижиха също такива асове в професията на автостроители, каквито са те в своите ски-дисциплини.

Автобусът на Scania, за конструкцията на който се трудиха едни от най-изявените инженери и дизайнери в световната автоиндустрия, е с няколко съвсем нови ергономични и технологични решения. Той отговаря на изискванията за комфортно пътуване и дава възможност на скиорите от екипа на националния отбор на Швеция, да пътуват безопасно до ски състезанията.

Тези момчета, всяко от които струва купчинка милиони, заслужават малко разкош, когато не са в адския котел на стадиона, където мнозина са готови да ги разкъсат при загуба!Според екипа от конструктори и дизайнери на Scania разработен е нов автобус за националния ски отбор, който да подобри безопасността и условията за пътуване. И още - да бъде и място за възстановяване, да помага на скиорите да получат необходимата почивка по време на придвижването между състезанията. Автобусът е оборудван със слънчеви панели, генериращи 1000 кВч годишно. Те се използват за захранване на LED осветлението и останалите устройства. Налични са и вентилатори за сушене на мокри екипи. За да спести от енергономичното отопление, автобусът е с инсталирана инфрачервена отоплителна система, която в сравнение с традиционните конвекторни нагреватели, намалява необходимостта от енергия с 60 процента. Вместо да отопляват въздуха в помещението, инфрачервените нагреватели поддържат топлината на пътниците, като същевременно затоплят зоните за медицински процедури и масажи.

Преди не много години /и досега/  един от най-великите спортисти на планетата - шведският скиор Ян Ингемар СтенмаркА на 28 март  т. г.  с тържествен церемониал във Волфсбург  бе представен от официалния превозвач на Бундестима  и спонсор на Германската футболна асоциация Mercedes-Benz новият автобус, с който ще се придвижват германските  национали по футбол. Mercedes-Benz Travego M е със специален дизайн и е оцветен в типичния за отбора черен цвят. На представянето на новия автобус присъства целият тим, начело със селекционера Йоаким Льов.
Автобусът е с турбодизел от 500 к.с. Има специално оборудване и  и ексклузивен интериор. Триосен MAN с дължина 13.4 м, а най-збележителното е може би луксозният му интериор. Има 36 регулируеми седалки, 4 маси в каре. комфортнна  зона за хранене, хладилник, бар,  луксозна тоалетна.
Свръх богата медийна среда.  Безжичен Интернет и медиен сървър. 5 монитора, озвучителна система  с мощ 5000 вата, USB...
Особено внимание е положено за безопасността. Има 6 камери  за  360  градусово наблюдение. Lion's Coach разполага с всички възможни асистенции - от контрол на движението в лентата до... мониторинг на физическото и психо състояние на водача...

И накрая - финалната мисъл, която би могла да ни споходи е, че за тези, от които много се иска - трябва и съответно много да се прави...

Клементе Ас
"България Сега", Чикаго


Новата Scania за Националния отбор по ски на Швеция е в унисон със световната класа на скандинавските скиори

И най-смелите скиори разчитат на умението на автомобилостроителите да създават за тях удобни и безопасни  автобуси..


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7