Перущица стана дом на най-големия Балкански турнир при най-малките /13 годишни/ бадминтонисти!

Начална страница | Интересно | Cпорт | Перущица стана дом на най-големия Балкански турнир при най-малките /13 годишни/ бадминтонисти!
image
Пред спортната зала - малко преди стартовете...

Три медала завоюваха талантите ни в бадминтона от балканското първенство до 13 години. Надпреварата се проведе в град Перущица изминалия уикенд, а участие в нея взеха близо 100 състезатели от 6 държави.
При момчетата на сингъл бронз завоюва Владимир Щерев. Също с такова отличие се окичиха представителките ни в двойките момичета – Александра Василева и Мария Димитрова.
Най-напред за България завърши дуетът ни при момчетата Андрей Нешев и Теодор Мишев. В битка за златото те отстъпиха на Емре Мутлу и Вейсел Тасдемир от Турция с 0:2 гейма.
С тези отличия нашите състезатели останаха трети в крайното класиране.
Доминация
По трибуните на спортната зала в Перущица...Изненадващо силно се представиха бадминтонистите на Румъния. Северните ни съседи завоюваха най-много златни медали – 3 и окупираха върха. Шампионка при момичетата стана Дениса Мускалу, която победи във финала своята сънародничка Лаура Константин. Мускалу триумфира и при смесените двойка, партнирайки си с Лука Панделе. При двойките - момичета златото отново отиде в ръцете на румънките - Лаура Константин и Ирина Герасим.
Всички призьори бяха наградени от кмета на града Ради Минчев. Този млад и енергичен човек има големи заслуги - както за съвременното икономическо развитие на Перущица, така и специално за изграждането на залата, която е не само спортен обект, но и прекрасен център за богат културен и обществен живот.
Бижу
Балканските бадминтон турнири се превръщат в светли детски празници...Арена на битките с ракети и перца се превърна именно тази спортната зала в града.
Вече четири години Перущица има това съоръжение. Проектът за него е реализиран с  финансиране по „Програма за развитие на селските райони“ 2007-2013 на Европейския съюз. Бижуто в полите на
Родопите е изградено на площ от 7 декара и отговаря на всички европейски изисквания. Залата  може да се използва за 14 вида спорт – баскетбол, хандбал, волейбол, футбол, бадминтон, тенис на маса, бодибилдинг и други. Има места за 800 зрители, а трибуните са на три нива.
Румен Кацаров,
за вестник "България Сега"

 

Нашите призьори.

Кметът Ради Минчев връчи медалите.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7