Григор Димитров откри участието си в Лос Кабос с драматична победа

Начална страница | Интересно | Cпорт | Григор Димитров откри участието си в Лос Кабос с драматична победа
image

Abierto de Tenis Mifel, първи кръг Григор Димитров – Стийв Джонсън 7-6(4) 4-6 7-6(5)

Григор Димитров започна кампанията си в Лос Кабос с победа. Българинът показа колебания, но се представи много по-добре в сравнение с мача си в Атlанта и победи Стийв Джонсън със 7-6(4) 4-6 7-6(5). Следващият му противник ще бъде втория в схемата Гуйдо Пея.
Макар да допусна 12 двойни грешки, Димитров се представяше сравнително стабилно в подаванията си. Загуби концентрацията си само в три гейма, като и в трите случая бе пробит, като това бе много близо да му коства успеха. Форхендът му работеше добре, а излизанията на мрежата също в повечето случаи завършваха положително.
Първата ни ракета започна мача с много добро ниво на ретур, а и двамата поддържаха високо темпо в разиграванията. Именно уинър от посрещане доведе до дюс в първия сервис гейм на американеца, а две равенства по-късно бившият №3 спечели инициативата с добре пласиран форхенд и завърши със смаш – брейкбол. Последваха обаче три поредни точки за сервиращия и не се стигна до пробив.
Първото подаване на Димитров бе белязано от сериозни проблеми на начален удар – две двойни грешки доведоха до изоставане от 0-40. Две безупречно проведени разигравания намалиха разликата, но последва трета двойна грешка и българинът допусна пробив без нито един вкаран първи сервис.
Двамата играха много стабилно до 4-2, когато при 30-0 Джонсън допусна двойна грешка, а Димитров надгради с бекхенд уинър от ретур. Стигна се до дюс, а грешка на мрежата даде шанс на Григор да се върне в сета. Макар да успя да неутрализира първия сервис на противника си, той реши да рискува от бекхенд и топката намери мрежата. До втора възможност не се стигна – 2-5.
След пробива до 3-5 най-добрият ни тенисист бе загубил само още една точка на свой начален удар, но вече всичко бе в ръцете на опонента му, който сервираше за сета. Деветият гейм бе открит с брилянтно воле на първата ни ракета, а две грешки на Джонсън направиха резултата 0-40. Този път минаващият удар бе успешен – 4-5.
Стигна се до тайбрек, в началото на който американецът допусна непредизвикана грешка и подари първия минибрейк. При 2-0 обаче Димитров се реваншира с петата си двойна грешка в мача. Нов бекхенд ретур уинър даде на Григор аванс от 3-2, но точките за посрещащите продължаваха да идват и Джонсън реализира рибрейк. Резултатът стана 6-3 в полза на българина, което означаваше, че пред него стояха три поредни сетбола. Първият бе пропилян с поредната двойна грешка, но при втория първата част приключи – 7-6(4).
Първата опасност за някой от двамата във втория сет дойде на сервис на бившия №3. При 2-2 Димитров поведе с 40-15, но допусна да бъде изравнен. Още две точки по-късно обаче геймът приключи в негова полза. Добър ретур осигури предимство в разиграването за световния №94 и пробивът бе материализиран. Джонсън затвърди на 15 и сложи край на сета – 6-4.
В решаващата трета част при 3-2 изпълни виртуозно воле за 15-15, а момент по-късно стигна и до точка за пробив след непредизвикана грешка на съперника си. Защити се великолепно, след което контраатакува и завърши с уинър – 4-2.
Григор Димитров стигна до мачбол на свой начален удар, но допусна загуба на концентрация, даде инициативата на опонента си и бе наказан. 29-годишният американец реагира с връщане на пробива и остана в мача.
Двамата вкараха сета в тайбрек, който отново започна по-добре за първата ни ракета. Ранен минипробив му даде предимство от 2-0 точки. Подобно на първия сет, и този път авансът му от минибрейк не просъществува дълго. Двойна грешка №12 в мача го заличи за 3-2. Последваха обаче два неточни форхенда от страна на американеца и Димитров поведе с 5-2. Григор не бе прецизен на мрежата в следващото разиграване, а агресивен ретур от страна на противника му направи резултата 5-4. При 5-5 видяхме несъмнено точката на мача. Българинът първо разчете добре намеренията на съперника си и остана на място, за да оцелее след излизането на мрежата на Джонсън, а след това мина в офанзива и завърши с воле от плонж. Още първият мачбол бе материализиран.
TennisKafe.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7