Жан Тод с добри новини за Шумахер

Начална страница | Интересно | Cпорт | Жан Тод с добри новини за Шумахер
image

Шефът на ФИА коментира състоянието на легендарния пилот

В последните години информацията относно състоянието на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е изключително оскъдна и рядко бива потвърдена, но понякога има и изключения. Като интервюто на президента на ФИА Жан Тод за радио Монте Карло, в която той потвърди, че състоянието на легендарния пилот се подобрява. Михаел пострада тежко при падане на ски в края на 2013 година, претърпя няколко операции на главата, но възстановяването му върви много бавно и на практика няма достоверна информация дали той може да се движи самостоятелно или дори да вдига ръката си.
Тод е бивш шеф на тима на Ferrari, с който Михаел постигна най-големите си успехи във Формула 1 и има достъп до германеца от първите дни след инцидента, като босът на ФИА редовно посещава бившия пилот.
„Винаги съм много внимателен с подобни изявления, но това е истина. Заедно с Михаел гледахме състезание от Формула 1 в дома му в Швейцария и състоянието му наистина се подобрява”, обясни Тод.
Михаел прекара половин година в изкуствена кома преди да започне възстановяването му, като много лекари са на мнение, че германецът е можел да загине на място при падането си, в което е ударил главата си в голям камък.
„Михаел е в най-добрите ръце, за него се грижат добре в дома му. Той не се предава и продължава да се бори – допълни Тод. – Тъжно е, но Михаел има проблеми с комуникацията, семейството му се бори с всички сили, но наистина им е трудно.”
През юни бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун обясни, че „Михаел не е с нас в момента, но когато състоянието му се подобри, той ще отговори на всички въпроси”, които медиите искат да му зададат.
Аutomedia.investor.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7